Hoşgeldiniz  

ATO’dan özel hastanelere fatura tepkisi

Semih Köken | 10 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Tabip Odası, özel hastanelerin kendi doktorlarından, hizmetleri karşılığında fatura keserek ücretlerini ödeme yoluna gitmesine tepki gösterdi.

Antalya Tabip Odası’ndaki toplantıya aynı zamanda cerrah olan CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve Mustafa Akaydın ile özel hastanede çalışan hekimler katıldı. Özel sağlık kuruluşlarının, hekimlerden şirket kurarak kendilerine hizmet faturası kesmeleri karşılığında ödeme yaptıklarını belirten Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Halil Duran, uygulamayla çalışanların işçilik haklarından yoksun kalması ve işverenin de yükümlülüklerinden kurtulmasının amaçlandığını söyledi.

Hastane işletmecisi ile çalışan hekim arasındaki işçi-işveren ilişkisinin perdelenmeye çalışıldığını dile getiren Duran, “6645 sayılı torba yasayla kanunlaştırılan bu uygulama, hukuka aykırıdır. Torba yasaya eklenen bu hükümle özel sağlık kuruluşları ile hekim arasındaki iş ilişkisinin niteliği değiştirilmeyle çalışılmıştır. İş ilişkisi niteliğinin, sosyal güvenlikle ilgili kanun içinde düzenlenmesi, düzenlemenin ne anlam ifade ettiğinin anlaşılması açısından hiç de kolay değildir” diye konuştu.

Bu uygulama nedeniyle hekimlerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, hafta tatili ve fazla mesai gibi haklarının ellerinden alındığına değinen Halil Duran, düzenlemenin iptali için dava açtıklarını hatırlattı. Duran ayrıca meslektaşlarının hak kaybına karşı mücadele edeceklerini açıkladı. Toplantının basına kapalı bölümünde hekimler konuyla ilgili önerilerini ve karşılaştıkları uygulamaları tartıştı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle