Hoşgeldiniz  

ATM farelerine suçüstü…

Semih Köken | 06 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da ATM’ler taktığı düzenekle 44 kişiye ait kart bilgisini kopyalayan ve sahte kredi kartlarıyla toplam 54 milyon TL tutarında haksız kazanç elde eden şahıs suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son zamanlarda Antalya il merkezinde bulunan banka ATM’leri içerisine kredi kartı kopyalama (skimming) cihazı yerleştirerek vatandaşların kart bilgilerini kopyaladığı belirlenen şahsın yakalanması için çalışma başlattı. Bir ATM’ye ait güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, görüntülerden düzeneği takan kişinin bir erkek olduğunu belirledi. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüpheli şahsın ATM’yi gözetleyebileceğini düşünerek yaptığı araştırmalarda, şahsın ATM’nin karşısında bulunan bir kafede beklediğini tespit etti. Şahsı takibe alan ekipler, şüpheliyi kart giriş yuvasında takılı bulunan kopyalama aparatını hızlı bir şekilde sökerek cebine koyduğu sırada suçüstü yakaladı. Yakalanan şahsın, Antalya merkez, Alanya, Denizli, Isparta ve Konya illerinde meydana gelen 22 farklı olayın faili olduğu, bu olaylarda 44 şahsa ait kart bilgisini kopyaladığı ve kopyalanan bu kart bilgileriyle oluşturduğu sahte kredi kartlarıyla toplam 54 milyon 374 bin 91 TL tutarında haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

Şüphelinin üzerinde yapılan aramalarda ise, 1 adet ATM’nin kart giriş yuvasına takılarak vatandaşların kredi kartı bilgilerini kopyalamaya yarar düzenek ve gizli kamera bulundu.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli cezaevine gönderildi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle