Hoşgeldiniz  

ATEK’in konuğu Osman Ayık

Semih Köken | 19 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Teknokent’in (ATEK) 22’ncisini düzenlediği geleneksel ‘Cuma Kahvaltısı’nın konuğu Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) başkanı Osman Ayık, ATEK firma yöneticileriyle turizmin bugünü ve geleceğini konuştu.

ANTALYA TEKNOKENT'IN (ATEK) 22'NCISINI DUZENLEDIGI GELENEKSEL 'CUMA KAHVALTISI'NIN KONUGU TURKIYE OTELCILER FEDERASYONU (TUROFED) BASKANI OSMAN AYIK, ATEK FIRMA YONETICILERIYLE TURIZMIN BUGUNU VE GELECEGINI KONUSTU.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Batı Akdeniz Teknoloji Geliştirme Bölgesi Antalya Teknokenti olarak Telephone Cafe’de düzenlenen etkinliğe çok sayıda ATEK firma yöneticisi katıldı. Türkiye’de ve özellikle Antalya’da turizmin konuşulduğu etkinlikte, Osman Ayık ve firma yöneticileri işbirliği ve birlikte proje geliştirmenin ülke ve Antalya turizmi için kazanç olacağına inançlarını dile getirdi. Ayık, dünya, Türkiye ve Antalya özelinde turizm sektörünün içinden geçerek geldiği süreci ve Antalya özelinde turizmin gelecekteki yerinin ne olabileceğini anlattı.

Türkiye’nin, dünyanın en önemli turizm merkezleri arasında yer aldığına işaret eden Ayık, Dünya Turizm Örgütü’nün ticaret hacminin 1.3 trilyon dolar olduğunu, dünyada her yıl 1.1 milyar insanın seyahat ettiğini söyledi. Osman Ayık, “Türkiye, 2014 rakamları üzerinden gidersek dünya sıralamasında ağırladığı insan sayısı açısından 6’ncı sırada, elde ettiği gelir açısından iki farklı istatistik var. Bir kısmında 12’nci sırada görülürken bir kısmında ise 9’uncu görülüyor. 32.5- 33 milyar dolar civarında gelir elde eden ülke konumunda. Bunu yaparken elinde aşağı yukarı 1.3 milyona yaklaşan nitelikli yatak altyapısı var” diye konuştu.

Etkinlik sonunda ATEK Genel Müdürü Prof. Dr. Osman Karagüzel ve Genel Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kenan Yüce Osman Ayık’a teşekkür belgesi takdim etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle