Hoşgeldiniz  

Aspendos Efsanesi, perde kapıyor

Semih Köken | 29 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANADOLU Ateşi Dans Topluluğu’nun, yeni gösterisi iki perdelik ‘Aspendos’ta Tarihe Yolculuk’, bu sezon son kez izleyiciyle buluşacak.

Aspendos Antik Tiyatrosu’nda tiyatronun yapım evrelerini ve tiyatroyla ilgili efsaneleri anlatan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun, yeni gösterisinin son gösterimi ‘Aspendos’ta Tarihe Yolculuk’ 30 Ekim Cuma akşamı yapılacak.

Tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu’nda düzenlenen gösteride, Pers, Roma, Selçuklu, Osmanlı dönemlerinden Cumhuriyet dönemi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaretine kadar Aspendos’un hikayesi, müzik, dans ve filmle canlandırılacak. Gösteride ayrıca antik tiyatronun yapılış evreleri, dönemin kostümlerini anlatılıyor.

İlk gösterimi Ağustos ayında yapılan Aspendos Efsanesi’ni bu güne kadar çok sayıda yerli ve yabancı sanatsever izledi. Anadolu ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, antik tiyatronun dokusuna zarar vermemek amacıyla özellikle ses sistemi için özel düzenek hazırlandığını söyledi.

Proje hakkında bilgi veren Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, çalışmanın tarihe saygı, aynı zamanda Aspendos’u kutsayan bir gösteri olduğunu belirtti. Projede adeta Aspendos’un dile geldiğini sözlerine ekleyen Erdoğan, “Gündüz saatlerinde tiyatroyu ziyaret eden, eksik ya da yanlış bilgilerle dönen insanlar, bu projeyle doğru tarihsel bilgilere sahip olacak. Hollanda’dan getirdiğimiz altı projeksiyon makinesiyle tüm tiyatroyu seyircinin gözü önünde yeniden inşa ediyoruz. 30 Ekim akşamı son kez sahnelenecek Aspendos Efsanesi gelecek sezon sanatseverlerle yeniden buluşacak” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle