Hoşgeldiniz  

ASMEK YIL SONU SERGİLERİ BAŞLADI

SEMİH KÖKEN | 27 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

asmek sergi açılışı (5) asmek sergi açılışı (1) asmek sergi açılışı (2) asmek sergi açılışı (3)

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları’nın (ASMEK) yılsonu sergilerinin ilki Yenimahalle Kültür Merkezi’nde açıldı. Karşıyaka, Kepez, Varsak, Çaybaşı ve Altonova kurs merkezlerinin ortak sergisinin açılışına AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İlyas Çopur, kursiyerler ve aileleri katıldı.

ÇADIRLARDAN BU NOKTAYA GELDİK

Serginin açılış  konuşmasını yapan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İlyas Çopur, ASMEK’lerin temelinin 2004 yılında atıldığını belirtirken, “Başkanımız Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’in ASMEK’lerin kurulmasında büyük emekleri oldu. İlk başta küçük çadırların içerisinde hizmet veren ASMEK’in, bugün15-20 bin kişilik büyük bir aile haline gelmesinde Ebru hanımın katkıları büyüktür. Ebru hanıma Antalya’ya bu hizmetleri kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

19 İLÇEYE ASMEK MÜJDESİ

ASMEK’i tüm ilçelere yayacakları müjdesini veren İlyas Çopur, “Hedeflerimizi büyüttük, çünkü buralarda kalamazdık. En kısa zamanda 19 ilçemizin tamamında ASMEK açacağız. Şu anda 650 kursta ve 77 branşta 15 bin 500 kursiyerimiz eğitimini tamamladı. Yeni eğitim döneminde yeni hedeflerle bir araya geleceğiz” diye konuştu.

SERGİLER DEVAM EDECEK

Açılış konuşmasının ardından Gökçen Enç, Ebru Türel ve İlyas Çopur, serginin açılış kurdelesini kesti. Sergiyi gezen vatandaşlar, kursiyerlerinin eserlerini inceledi. Kursiyerlerin, çeyiz ürünleri, dekoratif ahşap süsleme, ebru, elde kurdele işi, rölyef-üç boyutlu şekillendirme, seramik biçimlendiricisi, takı tasarımı, kadın giysileri dikimi ve kösele çanta yapımı gibi çalışmaları beğeniye sunuldu.

ASMEK’in diğer sergileri ise 2 Haziran’da Konyaaltı Asmek Kurs Merkezi’nde, 4 Haziran’da Lara ASMEK Kurs Merkezi’nde, 6 Haziran’da Aydın Kanza Parkı Kültür ve Sanat Merkezi’nde, 9 Haziran’da Döşemealtı Asmek Kurs Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle