Hoşgeldiniz  

ASMEK Kursiyeri Cezayir’de Antalya’yı Temsil Edecek

Semih Köken | 24 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

 

ASMEK Tezhip Kursiyeri Musine Koru Cezayir’de düzenlenen tezhip sanatıyla ilgili festivalde Antalya’yı temsil edecek. 10 yıldır yaptığı tezhip çalışmalarıyla festival bünyesinde gerçekleştirilen yarışmaya katılacak olan Musine Koru birincilik bekliyor.

 Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) tarafından verilen kurslar ile birçok vatandaş hayallerine ulaşma fırsatı buluyor. Aldıkları eğitimler ile muhteşem eserler ortaya çıkaran kursiyerlerin kimisi iş yeri açıp iş sahibi olurken kimisi de yaptığı sanatsal çalışmalarla uluslar arası yarışmalarda ülkesini temsil ediyor. Musine Koru, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’in mimarı olduğu ASMEK’te 10 yıl tezhip eğitimi aldı. Tezhip sanatına aşık Musine Koru yaptığı eserleri sosyal medyadan paylaşmaya başladı. Eserlerini çok beğenen bir takipçinin yönlendirmesiyle bir birinden harika 4 farklı eseri ile Cezayir’deki Uluslararası Tezhip ve Minyatür Festivali’ne başvuruda bulundu. Eserleri çok beğenilen Musine Koru, festivale davet edildi. 10 gün boyunca Cezayir’de ağırlanacak Koru, bol bol workshop çalışmasına katılacak. Türkiye’yi temsil edecek Koru, birincilik ödülü ile ülkesine dönmeyi hedefliyor.

ASMEK HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ

ASMEK tezhip kursiyeri Musine Koru duygularını şu şekilde ifade etti: “Evlenip üç çocuktan sonra kendime vakit ayırarak ilgi alanıma yönelik ne yapabilirim diye düşünüyordum. Bir sergiye katılmıştım. Oradaki tezhiplere bayıldım. Ne yapacağıma karar verdim. ASMEK’te tezhip kursu açılmıştı. Hemen kayıt oldum. Çocuklarla ilgilenirken bir taraftan da kursa vakit ayırmam gerekiyordu. Çok yoruluyordum ama bundan zevk alıyordum. Çocukları uyuttuktan sonra da yapıyordum. Büyük sabır ve emek isteyen bir sanat. Kendini vermek, vakit ayırmak gerek. 10 yılda epey bir yol kat ettim ve eserlerim yarışmalara layık görülmeye başladı. Şimdi Cezayir’de ülkemi temsil edeceğim. Çok heyecanlıyım. ASMEK hayatımı değiştirdi.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle