Hoşgeldiniz  

Antalya’nın ulaşımı yeniden düzenlenecek

Semih Köken | 12 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’nın 19 ilçesini kapsayacak, kentin geleceğine yön verecek Ulaşım Master Planı için start verildi. Başkan Türel, 1 yılda tamamlanacak Ulaşım Master Planı’nı halkın, ilgili odalar ve muhtarların katkılarıyla gerçekleştireceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediye başkanlığının ilk döneminde ve sonrasında birer ulaşım master planı hazırlandığını kaydetti. Yeni yapılacak çalışmayla bu planların güncelleneceğini duyuran Türel, “Antalya’nın bu kadar hızlı büyüyen bir şehir olması itibariyle gelecek projeksiyonunda da güncelleme ihtiyacı olacak, UMP’ler ile ilgili çalışmalar yürütülecektir. Bu planda bir taraftan 2019 yılında Antalya’ya ulaşması gereken hızlı trenler, otobanlar, şehir içi raylı sistem çalışmaları, çevre yolları ve sıkışan noktalarda yapılan kavşaklar, diğer taraftan insan odaklı yaya trafiği ile ilgili çalışmalar ve bisikletli ulaşıma kadar Antalya’nın ufkunu ortaya koyabilecek bir projeksiyon, bir çalışma ortaya konacaktır” diye konuştu.

19 İLÇEYİ KAPSAYACAK

Daha önceki UMP’lerin merkez 5 ilçeyi kapsarken, yeni çalışmanın 19 ilçeyi kapsadığının altını çizen Türel, “Yüzölçümümüz 2 bin kilometrekareden 21 bin 700 kilometrekareye çıktığı, 10 misli arttığı bir süreçte bunlar çok daha kapsamlı bir şekilde ele alınacaktır. O yüzden bu çerçevede Alanya’dan Gazipaşa’ya Korkuteli’nden, Elmalı’ya, Gündoğmuş’tan Akseki’ye kadar birçok ilçe merkezimiz ve mahallelerimizin çalışmaları da yürütülecektir” dedi.

HALKIN GÖRÜŞLERİ BELİRLEYECEK

Ulaşım Master Planı’nın işin uzmanları tarafından hazırlanmakta olduğunu kaydeden Başkan Türel, şunları kaydetti:

“Mutlaka hayatın gerçekliğine dayanması gerekiyor. Temel veriyi anketler oluşturuyor. Halkımızın düşüncelerine ihtiyacımız var. Salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri 14.00 ile 21.00 saatleri arasında anket yaparak halkın düşüncelerini alacağız. Özellikle buradaki sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek odalarımızın katkıları bu Ulaşım Master Planı’nın çok da sağlıklı çıkması açısından faydalı olacaktır.”

17 BİN 552 HANEDE 55 BİN KİŞİYLE GÖRÜŞÜLECEK

Ulaşım Master Planı için tüm hanelerin yüzde 3’ü ile görüşülecek. 17 bin 552 hanede 55 bin kişi ile görüşme yapılacak. Ulaşım Master Planı, toplu taşıma sistemlerinin planlanması, karayolu sisteminin yeniden planlanması, yaya ve bisiklet altyapısının planlanması otopark sisteminin planlanması ve ulaşım türleri arasında entegrasyon alt başlıklarını içeriyor. Planda, çevre ile barışık, ekonomik ve tüm kullanıcıları gözeten insan odaklı ulaşım hedefleniyor.

Birebir görüşülecek halkın isteklerine göre şekillenecek plana, Karayolları Genel Müdürlüğü, Valilik, İlçe Belediyeleri, TCDD’nin yanı sıra, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Kent Meclisi ve birçok STK’da katkı koyacak. Taşımacılık sektörünün kanaat önderleri ile de görüşülerek, sorunların çözümüne yönelik adımlar atılacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle