Hoşgeldiniz  

ANTALYALILAR VAATLERİ YORUMLADI

SEMİH KÖKEN | 21 Nisan 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

7 Haziran seçimlerine hazırlanan partilerin, seçim beyannamelerini inceleyen Antalyalılar vaatleri yorumladı.

7 Haziran genel seçimi yaklaşırken partiler, seçmenlerin karşısına seçim beyannameleri ile çıkmaya başladı. AK Parti’nin ekonomi ağırlıklı seçim vaatlerinin ardından seçim beyannamelerini açıklayan CHP, MHP ve HDP’nin de ekonomi ağırlıklı bir yol izlediği görüldü. Seçim vaatleri arasında özellikle emekliye ikramiye, mazotta yapılacak ciddi indirim ve asgari ücrete ilişkin düzenlemeler vatandaşların dikkatini çekti.

Partilerin vaatlerini inceleyen bazı Antalyalılar, vaatlerin seçime özel hazırlandığını gerçekleşmesi mümkün olmayan söylemler olarak değerlendirirken bazıları uygulanabileceğine inandığını aktardı.

Abdullah Dursun isimli bir vatandaş, CHP, MHP ve HDP’nin vaatlerine güvenmediğini belirterek “Herkese konut vereceklerini söylüyor. Nasıl verecek konutu. İnanmıyorum, vaatleri ciddi bulmuyorum” dedi.

Emekli memur Hamdi Kutluay ise, seçim beyannamelerini incelediğini belirterek “CHP’nin vaatlerini beğeniyorum. Emekliye ikramiye, her aileye yardım gibi maddeler uygulanabilir. Ben MHP’ye oy verdim ama CHP ve MHP’nin vaatlerini uygulanabilir buluyorum. Oy verirken dürüstlüklerine bakarak oy vereceğim” ifadelerini kullandı.

Seçime ilişkin görüşlerini paylaşan Ali Çınar ise, CHP ve MHP’nin bu seçimde de beklediğini alamazsa bir daha alamayacağını söyledi. Türkiye’yi yönetmenin kolay olmadığını düşündüğünü belirten Çınar, seçim vaatlerini doğru bulmadığını ve vaatlere inanmadığını kaydetti.

Hatice Savaş ise, her partinin fikrini söylediğini ve bazı vaatlerin inandırıcı bazılarının ise inandırıcılıktan uzak olduğunu söyledi. Emeklilere yönelik ikramiye vaadini değerlendiren Savaş, “Bayramlarda emeklilere verilecek ikramiye olabilir. İnşallah bu vaatler yerine gelir. Yurt dışında akaryakıt indirimli kullanılıyor. Biz de neden olmasın” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle