Hoşgeldiniz  

Antalyalı gazetecilerden ortak tepki

Semih Köken | 20 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) olağan genel kurul toplantısında alınan kararla Ankara’daki katliam başta olmak üzere terör saldırıları, gazete ve gazetecilere yönelik baskı ve baskınlar ile basın özgürlüğüne yönelik saldırılar kınandı.

AGC Olağan Genel Kurul Toplantısı Divan Başkanlığı yaptığı açıklamada, AGC’nin 17 Ekim’de Antalya Kültür Merkezi’nde yapılan olağan genel kurulunda oybirliğiyle alınan kararla, Ankara’da 10 Ekim Cumartesi günü düzenlenen bombalı saldırıda 102 kişinin ölümüne ve yüzlerce insanın yaralanmasına neden olan terör saldırısı kınandı. Açıklamada saldırının “insanlık dışı” olduğu belirtilerek, “Yaşanan vahşeti Antalya basını olarak lanetliyor ve nefretle kınıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin birlik beraberliğini bozmaya yönelik bu tür saldırılarla kaos ortamı yaratmaya çalışanlar asla başarılı olamayacak” denildi.

“YAS HEPİMİZİN YASIDIR”

Türk milletinin yüzyıllardır din, dil, ırk ayırımı yapmaksızın, kardeşçe birlik bütünlük içinde yaşadığı ve yaşamaya devam edeceğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile işletilmesini engellemeye dönük her türlü terörün karşısında ulusça durmanın zamanıdır. Ne terör ne başka saldırılar bu birlikteliği asla bozamayacaktır. Yas hepimizin yasıdır. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu olarak, terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa yakınlarına da sabır diliyoruz.”

“BASINA YÖNELİK BASKILARDAN VAZGEÇİLMELİ”

Açıklamada, basına yönelik baskı ve baskınlar da kınanarak, şöyle devam edildi:

“Türk basınının şu an içinde bulunduğu gemi, Türkiye’nin içinde bulunduğu genel durumla da ilgili olarak batmak üzeredir. Büyük bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Medya gruplarına baskılar ve baskınlar düzenlenmektedir. Gazete ve televizyonlara taşlı- sopalı saldırının ardından hedef gösterilen gazeteciler dövülmekte, gözaltına alınmakta ve hapse atılmaktadır. Bazı yayın organlarının dijital yayın platformlarından siyaset kurumunun beklentisi doğrultusunda çıkarılması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu, basın özgürlüğüne vurulan en büyük darbedir. Bu hukuksuz uygulamadan vazgeçilmelidir.”

ORTAK TEPKİ ÇAĞRISI

Açıklamada, basının içinde bulunduğu durumun iyi olduğunu söylemenin mümkün olmadığı kaydedilirken, ortak tutum sergileme çağrısında bulunuldu. “Medya üzerindeki baskı ve bu yöndeki engellemelere karşı basın kuruluşlarının ortak bir tutum sergilemesinin zamanı gelmiş” ifadelerinin yer verildiği açıklamada, “Öncelikle bu ülkenin milletiyle bölünmez bütün olduğu gerçeğinden hareketle, gerçek bir hukuk devletini ve gerçek bir demokrasiyi tesis etmek için el ele vermemiz gerekmektedir” denildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle