Hoşgeldiniz  

Antalya’daki 1500 anne her ay 100’er euro alacak

SEMİH KÖKEN | 16 Şubat 2020 | Antalya Haber A- A+

Antalya’daki 1500 anne her ay 100’er euro alacak
Annelere AB destekli projeyle ödenecek 100 Euro’yu (650 TL) almak için e-devlet üzerinden başvuru yapılmasına başlandı. Antalya’dan 1500 anne bu projeden yararlanabilecek.

Kurumsal Çocuk Bakımı Projesi, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa finanse ediliyor. Projeyi SGK yürütüyor. Amaç ise kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesi…

100 Euro yardımlarla ilgili 2020 yılında da beklenen adım gerçekleşti. 100 Euro devlet desteğinden yararlanmak için 0-60 ay aralığında çocuk sahibi olmanız gerekiyor. Projeden Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya illerinden birinde ikamet eden anneler yararlanıyor. Projenin 2021 yılında tüm Türkiye’de uygulanması bekleniyor.

Ayrıca çocuğun kırtasiye giderleri de ödenecek. Böylece annelerin kreş, anaokulu, gündüz bakımevi gibi çocuğun okul öncesi eğitim ve bakım kurumuna gönderilmesi durumunda ortaya çıkacak masrafları karşılanacak. İlk önce kayıt yaptıran 10 bin 250 anneye gerekli şartları yerine getirmesi halinde toplamda 26 milyon Euro ödenecek.

Destekten 0-60 ay arasında küçük çocuğu olan ve yeni çalışmaya başlayacak olan veya doğum öncesi çalıştığı işyerine dönecek olan ya da mevcutta işi olan anneler yararlanacak.

Kreş, anaokulu, gündüz bakımevi gibi çocuğun okul öncesi eğitim ve bakım kurumuna gönderilmesi durumunda ortaya çıkacak olan masrafların bir kısmı da ödenecek. En fazla 24 aya kadar (Toplam 2.400 Euro) mali destek sağlanacak. Çocuk 72 aylık olunca ya da ilkokula başlayınca destek kesilecek

Annenin çocuğuyla aynı evde oturuyor olması gerekiyor. Bunların dışında bir işverenin yanında işçi statüsüyle, yani 4/a sigortalı olarak çalışılıyor olması, 100 Euroluk destek için başvurulduğu tarih itibariyle son bir yılda Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bildirilen kazancın aylık ortalamasının brüt asgari ücretin iki katını aşmıyor olması da şart. Bunların dışında destek almak isteyen annelerin Milli Eğitim Bakanlığı ya da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine çocuklarını düzenli göndermesi gerekiyor. SGK’ya devredilmeyen banka sandıklarına bağlı olarak çalışan anneler ise bu imkandan yararlanamayacak.

Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir, Malatya illerinde aylık ortalama 10 bin 250 anneye mali destek verilebilecek. Bu kapsamda da İstanbul’da 3.250, Ankara’da 1.500, İzmir’de 1.500, Antalya’da 1.500, Bursa’da 1.250, Malatya’da 750 ve Elazığ’da 500 anneye aylık 100’er Euro ödeme yapılabilecek.

Mali destek hakkından yararlanan annelerin öncelikle çocuklarını kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine düzenli olarak götürmesi gerekiyor. Annenin de bir işverenin yanında aylık 30 gün çalışması şart. Ayrıca Halk Bankasında bir hesap açtırılması ve kreş ya da anaokulunun aylık ödemelerinin bu hesap üzerinde ödenmesi gerekiyor.

Başvuracak anneler işlemlerini e-devlet üzerinden yapacak ve ön kayıt yaptıracak. Ardından SGK’dan randevu alacak ve gerekli evrakları tamamlayacak. Ön kayıt sonrası gerekli şartlar sağlandıktan sonra SGK’nın proje ofislerinde kesin kayıt yaptırılacak. 2019 yılında başlayan bu proje 31 Mart 2022’de son bulacak.

Başvuruyu e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/ kurumsal çocuk yazarak yapabiliyorsunuz

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle