Hoşgeldiniz  

Antalya’da terör operasyonu

Semih Köken | 08 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da PKK’nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltı alınan 18 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Antalya ve Diyarbakır’da, PKK ve KCK’nın şehir ve üniversite yapılanmalarına yönelik geçen pazartesi sabahı çok sayıda adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Antalya’da saat 05.00’te başlatılan operasyona çok sayıda ekip katıldı. Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne bağlı polislerin de destek verdiği operasyonda, örgütün silahlı kanadına eleman kazandırmak için mahallelerde ve üniversitede çalışma yürüttüğü iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı.

Salı günü yapılan devam operasyonda ise Kepez İlçesi’nin Güneş ve Şafak mahallelerinde belirlenen adreslere operasyon düzenleyen polis, 3 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltındaki kişi sayısı 18’ye yükselirken, baskında çok sayıda örgütsel dokümana el konuldu.

Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan 18 kişi, adliyeye sevk edildi. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye giriş yapan şüphelilerin, terör savcısı tarafından ifadesi alınmaya başlandı. Bu sırada adliye bahçesine toplanan bir grup, gözaltındaki arkadaşlarına alkışlarla destek verdi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle