Hoşgeldiniz  

Antalya’da gözaltına alınan gazeteciler

Semih Köken | 26 Temmuz 2016 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da gözaltına alınan gazeteciler

FETÖ soruşturması kapsamında örgütün medya ayağına düzenlediği operasyonda 7 gazeteci ile bunlarla bağlantılı 6 kişi gözaltına alındı

FETÖ’cü teröristlerin darbe girişimi sonrası ülke genelinde başlatılan temizlik çalışmaları kapsamında Antalya’da örgütün medya ayağına da dokunuldu. Antalya Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerinin hafta sonunda düzenlediği operasyonda FETÖ ile ilişkisi olduğu öne sürülen medya mensuplarından eski Zaman Gazetesi Antalya Bölge Temsilcisi Tuncer Çetinkaya, muhabirlerden Cihat Ünal, Özkan Mayda, Kenan Baş ve Osman Yakut gözaltına alındı.

HAŞHAŞİLER GÖZALTINDA

Antalya Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile başlatılan operasyon kapsamında FETÖ’ye mensup gazetecilerin yanı sıra bu gazeteciler ve örgütle ortak çalışma içerisinde olan gazeteciler için de düğmeye basıldı. Antalya’da medya elebaşısı olarak gösterilen Tuncer Çetinkaya’nın perde arkasından yönettiği ‘bizimantalya.com’un sahibi Olgun Matur ile örgütün yerel medya ayağı olan FETÖ’nün hazırlanmış sayfalarını yayınlayan Antalya Gazetesi’nin sahiplerinden Onur Fazıl Soydal da sorguya alındı. Antalya Gazetesi’nin Pensilvanya’ya kaçan FETÖ’nün Antalya kasası Nevzat Ayvacı tarafından finanse edildiği iddia ediliyordu. Operasyonda FETÖ’ye mensup medya mensupları ile bağlantılı olduğu belirlenen isimler için de düğmeye basıldı. İki gün süren operasyonlarda bizimantalya.com ve Bizim Antalya Gazetesi eski sahiplerinden Olgun Matur’un eski ortağı Eda Akıllı Şanlı, Antalya Gazetesi sahiplerinden Onur Fazıl Soydal’ın babası CHP Belediye Meclis Üyesi Sıtkı Soydal ile bu örgüte eğitim, finans ve hukuk desteği veren Aktif Eğitim Sendikası Antalya Şube Başkanı Erdoğan Polat, Sibel Aksoy, Ömer Özdemir, Abdurrahman Ersöz de yakalandı. Gazetecilerle bağlantısı olup firar eden 6 kişi ise aranıyor.

AKSARAY’DA YAKALANDI

FETÖ’nün Antalya’daki medya ayağını organize ettiği ileri sürülen Tuncer Çetinkaya, daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanmaya başlanmıştı. Operasyonun ilk günü Antalya’daki adresinde bulunamayan Çetinkaya’nın firarı ancak bir gün sürdü. TEM Şubesi ekiplerinin İstihbarat Şubesi ekipleri ile yaptığı koordineli çalışmanın sonunda Çetinkaya’nın Aksaray’da saklandığı belirlendi. Polisin önceki gece yaptığı operasyonla Çetinkaya saklandığı yerde yakalanarak Antalya’ya getirildi.

LİSTE HAZIRLIĞI

FETÖ’ye mensup bazı gazetecilerin darbe girişiminden önce Antalya’da toplantı yaptıkları bilgisine ulaşıldı. Bu toplantılara katılanların başında gözaltında olan Tuncer Çetinkaya ile Olgun Matur’un yer aldığı öğrenildi. Toplantılarda örgütün yerel medya ayağındaki yapılanması ile darbenin gerçekleşmesi halinde Antalya’da derdest edilecek gazetecilerin listesini hazırlamak için ön çalışmalar yaptıkları iddia edildi.

FETÖ’nün medya ayağına darbe
Tuncer Çetinkaya’nın (soldan ikinci) Aksaray’da yakalanıp getirildiği belirtiliyor


Gözaltına alınanlar arasında eski siyasetçi Hüseyin Şanlı’nın kızı Eda Şanlı’da var.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle