Hoşgeldiniz  

Antalya’da denizde dev bayrak açtılar

Semih Köken | 29 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da, Cumhuriyetin ilanının 92’nci yıldönümü dolayısıyla bir grup, denize açılarak dev Türk bayrağı açtı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinden denize açılan 30 kişilik grup, 10’uncu Yıl Marşı eşliğinde dev Türk bayrağı açtı. Bayrağın kenarlarından tutarak deniz yüzeyinde bir süre yüzen gruba, sahilde oturanlar alkış ve ıslıklarla destek verdi. Denizdeki bayrak şov, CA1 Fotoğraf Atölyesi’nin kurucusu Uğur Umay tarafından havadan görüntüledi.

365 GÜN DENİZE GİRİYORLAR

Çoğunluğu öğretmen ve emeklilerden oluşan grup adına açıklama yapan ressam Gül Yengil, kıyıdan yaklaşık 100 metre kadar açılıp bayrak açan grubun, yılın 365 günü Konyaaltı sahilinden denize girdiğini söyledi. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için bu yıl farklı bir etkinlik yapmaya karar verdiklerini kaydeden Yengil, “10×15 metre ebadında bayrak yaptırdık. Sonra yılın 365 günü denize girdiğimiz noktada bayrağımızı dalgalandırdık” dedi.

SAHİLDEKİLER DESTEK VERDİ

Denizde bayrak açan grubu sahilde güneşlenerek izleyenlerden Gülden Ulusoy ise “Deniz yüzeyinde bayrağımızı görünce mutlu olduk. Bir yandan da 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınması organizasyona ayrı bir keyif kattı” dedi.

Gruba destek için Konyaaltı sahiline çocuklarıyla gelen Olcay Gürsoy ise Atatürk sevgisini eksiltmemek için denizde bayrak açan grubun yanına geldiklerini söyledi.

Antalya’da düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilimler ve Eğitim Araştırmaları Kongresi’ne katılmak için gelen Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Sirkeci de etkinliği çok beğendiğini, etkinliğin demokrasinin pekişmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle