Hoşgeldiniz  

Antalya’da 2 bin gence G-20 harçlığı!

Semih Köken | 10 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da düzenlenecek G-20 zirvesi, birçok üniversiteli için hem tarihi bir anı, hem de harçlık fırsatı oldu. Yabancı dil bilen öğrenciler veya mezun gençler, 50 TL ile 200 TL arasında günlük ücret, sigorta, ücretsiz konaklama ve ulaşım imkanlarıyla G-20 Zirvesi’nde görev alacak.

G-20 Liderler Zirvesi, 15- 16 Kasım tarihlerinde Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Antalya’nın turizm bölgesi Belek’teki dev organizasyon için hazırlıklar tamamlandı. Antalya Havalimanı’ndan başlayıp 40 kilometrelik karayolu ve Kadriye-Belek turizm bölgelerinde zirve süresince havadan, karadan ve denizden güvenlik barikatı da oluşturuldu.

2 BİN GENÇ GÖREVLENDİRİLDİ

Obama, Merkel, Putin gibi liderlerin buluşması, üniversiteliler için de hem bu tarihi zirveye tanıklık etme, hem de cep harçlığı kazanma fırsatı doğurdu. Zirvede Kadriye ve Belek bölgesindeki 46 otelde ülke heyetleri konaklayacak ve tüm otellerde bir organizasyon şirketi aracılığıyla Türkiye’nin birçok üniversitesinden öğrenci ile mezunlardan oluşan yaklaşık 2 bin gence çeşitli görevler verildi.

Zirvede 8 Kasım’dan itibaren otellerde görev yapmaya başlayan öğrenciler ve mezun gençlere, 17 Kasım’a kadar 50 TL’den başlayıp görev ve deneyimine göre 200 TL’ye kadar olmak üzere günlük ücret ödenecek. Görev aldıkları her gün için sigortaları da yaptırılan öğrencilere, konaklama ve ulaşım imkanları da ücretsiz sunuluyor.

KİLOMETRELERCE POLİS BARİKATI

26 liderin yanı sıra, 5 konuk ülke lideri ve bu ülkelerden toplam 13 bin kişinin katılacağı zirve için Antalya-Alanya karayolundan Kadriye ve Belek yol girişleri itibariyle polis barikatları oluşturuldu. Kadriye ve Belek’in yerleşim alanlarıyla, kullanılacak yollar ve oteller bölgesine yerleştirilen kilometrelerce uzunluktaki bariyerler G-20 afişleriyle donatıldı. Afişlerin üzerinde ise ‘2015 Turkey G-20 Antalya Summit (2015 Türkiye G-20 Antalya Zirvesi)’, ‘G-20 together for inclusive and robust growth (Birlikte kapsayıcı ve sağlam büyüme için G-20)’ yazıları bulunuyor.

ANTALYA’NIN SEMBOLÜ TEKE

G-20 zirvesinin yapılacağı Kadriye’de liderlerin geçiş yapacağı yol güzergahı üzerindeki peyzaj çalışmalarında Antalya’nın sembolü Dağ Keçisi (Teke) de kullanıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilen peyzaj çalışmalarında ise bölgedeki kadınlar ağırlıklı olmak üzere köylüler çalışıyor. Havalimanından başlayıp Belek-Kadriye bölgesine kadar tüm yolların orta refüjleri, kaldırımları ve diğer peyzaj düzenlemeleri, yaklaşık 2 aydır devam eden hummalı çalışmayla tamamlandı.

OTELLERE GİRİŞ YASAKLANDI

G-20 zirvesinin yapılacağı Regnum Carya Hotel başta olmak üzere Uluslararası Medya Merkezi olarak kullanılacak hemen karşısındaki ve toplantının da yedek oteli olarak planlanan Kaya Palazzo Hotel’de de liderler için son hazırlıklar yapılıyor. Otellere girişler, hazırlıklarla ilgili görevliler dışındaki herkese yasaklandı. Otellerin girişleri de yine ‘2015 Turkey G-20 Antalya Summit (2015 Türkiye G-20 Antalya Zirvesi)’ yazılarıyla ve G-20 ülkelerinin bayraklarıyla kaplandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI HEYETİ OTELDE

Hazırlıklar kapsamında Cumhurbaşkanlığı heyeti de otelde görev yapıyor. Yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bizzat incelemeler için bölgeye geleceği G-20 hazırlıklarına ilişkin Cumhurbaşkanlığına ait otobüs de otele geldi.

OBAMA GOLF OYNAYACAK MI?

G-20 Zirvesi’nin yapılacağı Belek aynı zamanda dünyaca ünlü golf turizmi merkezlerinden biri. Çok sayıda golf sahası bulunan Belek’te zirvenin yapılacağı Regnum Carya Hotel’de golf merakıyla da tanınan ABD Başkanı Barack Obama’nın golf oynama ihtimali üzerine de hazırlık yapıldı. Obama’nın golf oynama ihtimaline karşı otelin golf sahası gece kullanımı için ışıklandırıldı. Obama’nın toplantı saatleri dışında gece golf oynayabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

MARDAN’DA ODALAR YENİDEN YAPILDI

Belek dışında sadece Kundu’daki Mardan Palace Hotel’de bir lider ve ülke heyeti konaklayacak. Suudi Kralı Salman ve Prens Telal’ın geceliği 15 bin Euro’ya 2 adet Royal Suit Villa’da konaklayacağı Mardan Hotel Suudi Arabistan ve Türk bayraklarıyla donatıldı. Suudi heyet için 546 saray odasının hazırlandığı ve iki hafta tüm müşterilere kapatılan otelde birçok oda baştan yenilendi.

ZİRVEYE KATILACAK LİDERLER

G-20’nin Antalya zirvesine Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez de Kirchner, Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Kanada Başbakanı Stephen Harper, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Endonezya Başkanı Joko Widodo, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdülaziz, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, İngiltere Başbakanı David Cameron, ABD Başkanı Barack Obama, Avrupa Birliği Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker katılacak.

KONUK ÜLKE LİDERLERİ

Bu isimlerin yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Malezya Başbakanı Najib Tun Razak, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe ise zirvede konuk olarak yer alacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle