Hoşgeldiniz  

ANTALYA SAĞANAK YAĞIŞ VE HORTUMA TESLİM!

Semih Köken | 28 Kasım 2021 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA SAĞANAK YAĞIŞ VE HORTUMA TESLİM!

Antalya’da iki gündür devam eden sağanak yağış kenti esir aldı. Sağanak yağmur ve şiddetli rüzgar sonrası çıkan hortum ağaçları kökünden sökerken, Aksu ve Serik ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, seraları ve ekili arazileri vurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada Antalya çevrelerinde görülecek kuvvetli yağışlara dikkat çekilerek, “Merkez ve doğu ilçelerinde (Serik, Aksu, Manavgat, İbradı) yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarısı yapılmıştı.

SERALAR VE EKİLİ ALANLAR SULAR ALTINDA

Antalya’da sağanak yağmur Aksu ve Serik ilçelerinde etkili oldu. Seril ilçesine bağlı Çandır Mahallesi’nde biber serası suyla dolan Sırrı Can (25) isimli üretici bölgede 15 yıldır sel problemi yaşadıklarını ve sağanakta seralarının zarar gördüğünü söyledi. Seradaki ürünlerinin telef olduğunu ve bin bir güçlükle büyüttükleri biberlerin hasat edemeyeceğini söyleyen Sırrı Can, “Yağmur yağdı elimizden gelen bir şey yok. Cenab-ı Allah’ın takdiri. Bu su 10 günde ancak temizlenir, biberler sudan dolayı kesilecek bu sezon yine hüsran” dedi. Su basan ahırlarını da gösteren Sırrı Can, zemini yarım metre kadar suyla dolan ahırdaki hayvanlarını balkona çıkartacağını, çok aşırı yağışlarda evlerinin ikinci katına kadar çıkardıklarını kaydetti ve derelerin ıslahıyla ilgili destek istedi. Çandır Mahallesi’nde ekili açık arazilerde de durum farklı olmadı. Taşan dereler sebebiyle yollar tarlalarla birleşirken, yolu kullanan araçlar da tehlikelere aldırmadan yollarına devam etmek zorunda kaldı.

HORTUM AĞAÇLARI KÖKÜNDEN SÖKTÜ

Muratpaşa ilçesine bağlı Yeşilbahçe Mahallesi’ndeki bir site içerisinde ağaçlar, şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle yola ve sitenin hemen yanı başında bulunan çocuk parkındaki oyun alanlarının üzerine devrildi. O sırada bölgeden geçen birinin olmaması olası faciayı engelledi. Olay sebebiyle yol tamamen trafiğe kapatılırken çocuk parkında bulunan oyuncak ve banklar da hasar meydana geldi.

DEV DALGALAR SAHİLİ DÖVDÜ

Özellikle Lara ve Kundu bölgesinde etkili olan yağış sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kent merkezinde aralıklarla da olsa etkili olan yağışla rüzgarda birleşince dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde dev dalgalar oluştu. Şiddetli rüzgar ve yağışa rağmen bazı vatandaşlar dalgaları varyant ve sahilden izledi. Plaj bölgelerinin su altında kaldığı sahildeki dalgaların oluşturduğu görsel manzarayı vatandaşlar cep telefonuyla görüntüledi. Yaz döneminde gençlerin üzerinden denize atladığı kayalık alan ise dalgaların altında kaldı. Dalgalar falezleri gün boyu boyu döverken, çok sayıda tahta parçasının kıyıya vurduğu görüldü.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle