Hoşgeldiniz  

ANTALYA OSB’NİN ÖNCELİĞİ EĞİTİM

Semih Köken | 16 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya OSB’nin Ağustos ayında başlattığı eğitim seferberliği büyük bir hızla devam ediyor. Bölge Müdürlüğü, yılsonuna kadar vereceği30farklı eğitimle bin 530 bölge çalışanını sertifikalandırmayı hedefliyor.

Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün Ağustos ayında başlattığı eğitim seferberliği büyük bir hızla devam ediyor. Bölge Müdürlüğü personeli ile bölgede faaliyet gösteren firma çalışanlarına yönelik planlanan 30 farklı eğitimin ilk 14’ü yoğunkatılımlarla gerçekleşti.

463 SERTİFİKA VERİLDİ

2015 Ağustos-Aralık Eğitim Dönemi’nin ilk üç ayı içerisinde gerçekleşen Beden Dili ve Kişisel İmaj, İşyerinde Yenilikçilik, Outlook, Mülakat Teknikleri ve Doğru Eleman Seçimi, Temel İlk Yardım, Finans Yönetimi, Zaman ve Stres Yönetimi, Pazarlama Teknik ve Yöntemleri, Marka Ürün Yönetimi, Markalaşma, Etkili Sunum ve Grup Önünde Konuşma Becerisi eğitimlerini, son olarak uzun dönemli Autocad ile İş Geliştirme Projesi ve iş Planı Hazırlama Eğitimleri takip etti. Söz konusu tüm eğitimlerde 40 Bölge firması çalışanı ile Bölge Müdürlüğü personeline463 eğitim sertifikası Bölge Müdürlüğü ve eğitim danışmanlık firmaları yetkilileri tarafından verildi.

HEDEF MÜKEMMELLİK

Antalya OSB’yi bir eğitim merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Bölgede, üretimde ve kalitede mükemmeli hedefliyoruz. Eğitim ve Kalite Birimimizi kurmamızdaki yegane amaç bu hedefti. Çünkü bu hedefe eğitimle ulaşabileceğimizin farkındaydık ve göreve gelir gelmez çalışmalarımıza başladık” dedi.

30 FARKLI EĞİTİM PROGRAMI

Çağımızın en büyük güç ve sermayesinin bilgi olduğuna dikkat çeken Bahar, “Rekabet edebilmenin verimlilikten, verimliliğin ise insana yapılan yatırımdan sağlandığı, bu iki unsuru besleyen ana kaynağında eğitim olduğu değişmez bir gerçektir. Yaşam boyu öğrenme, kendimiz için olduğu kadar çalışanlarımız ve işletmelerimizin geleceği için bir zorunluluk haline gelmiştir.Bu anlayıştan yola çıkarak yaşam boyu eğitim hayalini gerçeğe dönüştürmek, rekabetin ve verimliliğin sürdürülebilmesine katkı sağlamak için 30 farklı eğitim programı hazırladık. Bilimsel çalışmalar ışığında, firmalarımızın ihtiyacına göre hazırlanan eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü ve özel eğitim kurumları ile işbirliği içerisinde devam ediyor. Eğitim kalitesi, memnuniyet anketleri ile sürekli ölçülüp Antalya OSB’nin bu konuda marka olmasını sağlayacak bir titizlikle sürdürülüyor. Şu an katılımcı memnuniyet oranımız yüzde 95 düzeyinde” şeklinde konuştu.

AMAÇ SANAYİCİYE FAYDA SAĞLAMAK

Eğitimlerin bölge sanayicisine birçok alanda fayda sağlayacağına dikkat çeken Bahar, “Bölgemizde yapılacak olan ortak eğitim programları ve benzeri hizmetlerin bir başka önemli amacı da işletmelerimizin bu konulardaki maliyetlerinin düşürülmesine katkı sağlamaktır.Eğitimler sırasında katılımcı firma çalışanları arasında gelişen diyalogdan kaynaklanan sinerjinin ortaklık kültürüne önemli bir katkı sağlayacağını da ümit ediyoruz. Ayrıca eğitim programlarımızın birçoğuna ilgili birim çalışanlarının büyük bölümünü yönlendirerek eğitime verdikleri önemi gözler önüne seren firmalarımıza destek ve katılımlarından dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle