Hoşgeldiniz  

Antalya dün gece vurdulu kırdılı film seti gibiydi…

Semih Köken | 22 Mart 2021 | Antalya Haber A- A+

Antalya dün gece vurdulu kırdılı film seti gibiydi…

ANTALYA’da evsiz İlker Bakır (27), yardım istediği bir kişi tarafından silahlı saldırı sonucu bacaklarından vuruldu. Aynı saatlerde hurda kağıt toplayan genç 3 kişinin saldırısına uğrarken, Alanyalı koca ise karısına ve bir kişiye kurşun yağdırdı. Kadının durumu ağır.

 

ANTALYA’da hurda kağıt toplayan Suriye uyruklu genç, 3 kişinin saldırısı sonucu darbedilip, motosikleti ise kamyonetle ezildi. Taş ve sopa darbelerdiyle ağır yaralanan yabancı uyruklu genç hastaneye kaldırılırken, olay yerinden kaçan şüphelilerden 2’si polis tarafından yakalandı.

Olay, saat 22.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Fener Caddesi üzerinde meydana geldi. Üzerinden kimlik bilgisi çıkmayan Suriyeli genç, hurda kağıt toplamak için motosikleti ile birlikte Fener Caddesi üzerinde bir çöp konteynerinin yanına yaklaştı. Bu sırada Ömer B. (18) yönetimindeki 07 BVR 49 plakalı transit kamyonet, yabancı uyruklu gencin motosikletine çarptı. Kaza sonrası araçtan inen Ömer B., Ali R. ve Haktan Ç., çıkan tartışmanın ardından Suriyeli genci yumruk, taş ve sopa ile darbetti. Suriyeli genç başına aldığı darbelerle baygınlık geçirirken, şüpheliler ise gencin motosikletinin üzerinden kamyonetle geçip, ardından yakmaya çalıştı.

ANTALYA'DA KAMYONETTEKI 3 KISI, ADI OGRENILEMEYEN SURIYELI COP TOPLAYICISINI ONCE DARBEDIP DOVDU. 3 KISI SURIYELI GENCIN BASINA TAS VE SOPAYLA VURDUKTAN SONRA MOTOSIKLETINI EZIP KACTI. (FOTO: ADEM AKALAN/ANTALYA, (DHA)

ÇEVREDEKİLERİN TEPKİSİ ÜZERİNE ŞÜPHELİLER KAÇTI

Çevredeki vatandaşların tepkisi ile saldırganlar olay yerinden kaçtı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar üzerine kısa sürede itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, üzerinden kimlik çıkmayan 30 yaşlarındaki Suriyeli genci Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırırken, durumunun ağır olduğu öğrenildi.

3 KİŞİDEN 2’Sİ YAKALANDI

Polis, görgü tanıkların verdiği eşkal doğrultusunda şüphelilerin Ömer B., Ali R. ve Haktan Ç. olduğunu belirledi. Olayla ilgili başlatılan çalışmada plakası belirlenen kamyonet, Fener Mahallesi 1907 sokak üzerinde park halinde bulundu. Çevrede yapılan aramalarda şüphelilerden Ömer B. 1907 sokakta, Ali R. ise 1977 sokak üzerinde yakalandı. Diğer şüpheli Hakan Ç.’nin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

ÇOK KORKTUK’

Kaçan şüphelilerin oturduğu evin bahçesine geldiğini belirten Ayşe Sakat, dışarıdan gelen sesler üzerine pencereye çıktıklarında 3 kişinin bahçeye girip saklanmaya çalıştığını ve daha sonra polislerin geldiğini söyledi.

BİRAZ ALKOLLÜ GİBİYDİLER’

Mutfakta kahve yaparken bir ses duyduğunu ve dışarıya çıktığını belirten Hatice Acar ise, “Lambalarını söndürmüşler. Bir ses gürültüye hemen dışarıya çıktım. Ben dışarıya çıkınca birden üzerime doğru gelmeye başladılar. 2 kişi tarlanın içine doğru kaçmaya başladı. Kardeşim de birisine müdahale etti. Sonrasında polis ekipleri geldi yakaladı. Çocuklar biraz alkollü gibiydiler” diye konuştu.

ANTALYA'DA EVSIZ ILKER BAKIR (27), IDDIAYA GONE YARDIM ISTEDIGI BIR KISI TARAFINDAN TABANCA ILE BACAKLARINDAN VURULDU. (FOTO: ADEM AKALAN/ANTALYA-DHA)

EVSİZ ADAMA KURŞUN YAĞDIRDILAR

Olay, Muratpaşa ilçesi Konuksever Mahallesi 794 ile 780 sokak kesişimi üzerinde akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre evsiz İlker Bakır, yoldan geçen bir aracı durdurarak kendisine yardım edilmesini istedi. İddiaya göre isminin ‘Memo’ olduğu söylenen bir kişi üzerinde taşıdığı silahı çıkartarak Bakır’a doğrulttu. Arkadaşlarının engelemeye çalışmasına rağmen Memo isimli kişi, tabanca ile evsiz vatandaşa 5-6 el ateş etti. Kurşunlardan kaçan İlker Bakır, 100 metre uzaklıkta 4 katlı apartmana doğru koşmaya başladı.

ZEMİN KATTA OTURANLARDAN YARDIM İSTEDİ

Bakır, apartmanın giriş katında Osman C. isimli kişinin penceresine vurarak yardım istedi. Osman C. ve ailesi pencereye vurulmasıyla kapıya yöneldi. Kapıyı açan Osman C., silahla vurulduğunu belirten Bakır ile karşılaştı. Osman C.’nin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

BACAĞINDA 3 KURŞUN YARASI

İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, İlker Bakır’a ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yapılan incelemede 2 kurşunun sağ bacağa, 1 kurşunun ise sol bacağına isabet ettiği belirlenen Bakır, müdahalenin ardından ambulansla Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedaviye alınan İlker Bakır, “Allah rızası için sokakta yaşıyorum, bana yardım eder misiniz diye bağırıyordum. Ondan sonra o kişi bana ‘Ne diyorsun lan sen’ diyerek bana ateş etti” dedi.

2 EL ATEŞ EDİLDİĞİNİ GÖRDÜM

Silah sesleri üzerine sokağa çıkan Gülcan İmece, “Çöp atmak üzere aşağıya inmiştim, 2 el silah sesi duydum. Baktım biri ateş ediyor, başka birisi de koşuyordu ‘İmdat yardım edin, polis polis’ diye bağırıyordu. Ben de ne oluyor diye önce afalladım. Ben 2 el ateş etmeyi de gördüm. Çocuk peşinden koşunca ben de hemen içeriye girerek telefonumu aldım ve polisi aradım. Yaralı şahıs da bir eve sığındı. Oradakiler yardım edip polisi aramış” dedi.

‘İNSANLIK OLARAK YARDIM ETTİK’

Ev sahibi Osman C., “Cama biri vurdu ben de çıkıp baktım yerde biri yatıyordu. Hemen yardım ettim sonrasında ise polisi aradım. İnsanlık olarak kendisine yardım ettik” diye konuştu.

Polis ekipleri, olayla ilgili şüpheli kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE BOSANMA ASAMASINDA OLDUGU B.D.'NIN (52), MOTOSIKLETLE GIDERKEN TABANCAYLA ATES ACMASI SONUCU AGIR YARALANAN RABIA DOGAN (FOTODAKI) YASAMINI YITIRDI.(FOTO:ALANYA-DHA)
ALANYA’DA KARISINI 5 KURŞUNLA VURDU

ANTALYA’nın Alanya ilçesinde B.D. (52), boşanma aşamasında olduğu karısı Rabia Doğan (34) ile birlikte gördüğü H.B.’yi takibe aldı. Otomobiliyle bir süre takip eden B.D., motosikletle seyir halinde oldukları sırada Rabia Doğan ve H.B.’ye tabancayla ateş ederek kaçtı. H.B. hastanede tedaviye alınırken, vücudunun çeşitli yerlerine 5 mermi isabet eden Rabia Doğan, gece doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı. H.B.’nin ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Polis, olayından ardından kaçan B.D.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Olay yerinde yapılan incelemede ise 6 adet boş mermi kovanı bulundu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle