Hoşgeldiniz  

Antalya da 2 Milyon Çiçekli Festival

SEMİH KÖKEN | 21 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

antalic36739TÜRKİYE’de kesme çiçek üretiminin yüzde 65’ini, ihracatın yüzde 85’ini gerçekleştiren Antalya, Çiçek Festivali’ne hazırlanıyor. 10’uncu yaşına giren Çiçek Festivali’nde Antalyalı, 2 milyon adet çiçekle buluşacak.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Antalya Çiçek Festivali’nin 10’uncusu, bu yıl 23-24 Mayıs tarihlerinde EXPO 2016 Antalya Çiçek Festivali olarak düzenlenecek. Festival; Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, EXPO 2016 Antalya Ajansı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, İl, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, Akdeniz Üniversitesi, Interflora Çiçekçileri Derneği, Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği, Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği, Peyzaj Mimarları Odası, Antalya Çiçekçiler Odası’nın ortak organizasyonuyla gerçekleşecek.

FESTİVALDE NELER VAR?

EXPO 2016 Antalya tanıtımı kapsamında planlanan festivalin hazırlıkları tamamlandı. Çiçek Festivali’nde geleneksel hale gelen kortej yapılacak. Protokolun, çocukların çiçekler eşliğinde yürüyeceği kortej, Cender Otel önünden tramvay yolunu takiben Işıklar- Cumhuriyet Meydanı arasında gerçekleşecek. Antalya’daki kesme çiçek üreticilerinin ve ihracatçılarının araç süslemeleri ve en güzel kortej aracı yarışmasıyla renklenecek festivalde, araçların süslemesi için 1 milyon dal çiçek kullanılacak. Festival, ikebana gösterisi ve sahne gösterileriyle şenlenecek.

TOPLAM 2 MİLYON DAL ÇİÇEK

Çiçek ve çocuk temalı fotoğraf ve resim sergisinin açılacağı festivalde, çocuklar çiçekle tanışacak. Çiçek ekimi yapacak çocuklar, çiçek süslemelerine de katılacak. Festivalde araç süslemeleriyle birlikte toplam 2 milyon dalın üzerinde çiçek kullanılacak. Yerli ve yabancı misafirlerin ağırlanacağı festivale, halkın ve turistlerin yoğun ilgisi bekleniyor.

KRALİYET SANATÇISINDAN İKEBANA GÖSTERİSİ

21 Mayıs Çarşamba gününden başlayarak Cumartesi gününe kadar Japonya’nın kraliyet sanatçısı Kaoruko, 5 kişilik ekibiyle birlikte Terracity, Özdilek, MarkAntalya, Cumhuriyet Meydanı’nda ikebana gösterisi gerçekleştirecek.

Festival Düzenleme Komitesi adına konuşan Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalya’nın Türkiye kesme çiçek üretiminin yüzde 65’i, kesme çiçek ihracatının yüzde 85’ini gerçekleştirdiğini belirterek, çiçek üretimi ve ihracatında iyi bir potansiyele sahip kentin, bu potansiyelini festivalle taçlandırdığını kaydetti. Bağdatlıoğlu, “Festivalle, çiçek sektörünün ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması ve bu alana yönelik ilginin artırılmasını hedefliyoruz” dedi.
10 yıl önce amatör ruhla başlatılan Çiçek Festivali’nin profesyonel hale geldiğini belirten Bağdatlıoğlu, festivalin uluslararası arenaya taşındığını kaydetti. Çiçek ve çocuk temalı EXPO 2016 için Çiçek Festivali’nin iyi bir altyapı olduğunu vurgulayan Bağdatlıoğlu, “23-24 Mayıs’ta Antalya çiçek kent olacak” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle