Hoşgeldiniz  

Antalya Barosu’ndan itidal çağrısı

Semih Köken | 09 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, artan terör olaylarına işaret ederek, “7 Haziran’da bir siyasi parti tek başına iktidarını kaybetti, ondan sonra ülkenin geldiği nokta ortada” dedi.

**

Antalya Barosu stajını tamamlayan 22 avukat için Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yemin ve sertifika töreni düzenledi. Törende, Antalya Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin siyah takım elbise giymeleri dikkat çekti. Programın açılışında konuşan Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Türkiye’nin 1990’lı yıllarda terör belasına çok kayıp verdiğini, bugünlerde Türkiye’nin bu beladan çok çektiğini söyledi. Bugüne kadar bu denli acımasız ve şiddetli terör eylemleri hatırlamadığını kaydeden Bacanlı, “Şimdi 5-6 yıl önce başlayan çözüm sürecince itirazlarımızı dile getirdiğimizde ‘Siz analar ağlasın mı istiyorsunuz? Kan, gözyaşı bitmesin mi istiyorsunuz?’ gibi eleştirilere maruz kaldık” dedi.

SOĞUKKANLI VE İTİDALLİ OLMA ZAMANI
Halkın menfaati doğrultusunda hareket edenlerin bir dönem ‘Ergenekoncu’ şimdiler de ise ‘paralelci’ diye yaftalandığını kaydeden Başkan Bacanlı, bu sürecin ülkeyi ayrıştırdığı tespitinde bulundu. Ülkenin birçok yerinin yangın yerine döndüğünü anlatan Alper Tunga Bacanlı, “İtidalli olma zamanı. Bu ülkenin en koyu Türk milliyetçileriyle en koyu Kürt milliyetçileri bir arada yaşama ve yönetme arzusunu ortaya koymak zorunda. Dağa çıkıyor ‘niye dağa çıktın’ diyoruz. Geliyor siyasi arenada boy gösteriyor muhatap almıyoruz” dedi.

HESAP GÖRME YERİ SANDIKTIR
7 Haziran seçimlerinin ardından artan terör olaylarına da dikkat çeken Bacanlı, “7 Haziran seçimlerinin ardından ne oldu da ülke kan gölüne döndü. 7 Haziran’da bir siyasi parti tek başına iktidarı kaybetti ondan sonra ülkenin geldiği nokta ortada. Uyanık olacağız, yapılan işlerin kimler tarafından, ne amaçla yapıldığını bileceğiz. Bu işlerinin sorumlularına hesap görme yeri sandıktır. Orada hesap göreceğiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından stajını tamamlayan 22 avukat adayı yemin ederek cübbe giydi, avukatlık ruhsatnamelerini aldı. (DHA)

e9d6dad561f0915a37764ed1cef29630

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle