Hoşgeldiniz  

Antalya Barosu, KOM şubeye müdafi görevlendirmeyi durdurdu

Semih Köken | 19 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Barosu, Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’nce bir okula yapılan baskında avukat İbrahim Eren Çakıroğlu’na ters kelepçe takılması nedeniyle bu şubeden gelecek müdafi taleplerini durdurma kararı aldı.

Baro yönetiminin aldığı bu karar, resmi yazıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirildi. Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı imzalı yazıda, 17 Kasım 2015 tarihinde Antalya Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nce, Özel İrfan Eğitim Hizmetleri A.Ş.’nin Güllük’teki şubesine yapılan arama-el koyma işlemleri esnasında görev yapan avukat İbrahim Eren Çakıroğlu’nun, avukat soruşturma bürosu savcısının sadece ‘tutanak tutun’ talimatına rağmen kelepçelenerek 4 sat KOM şubede tutulduğu belirtildi.

KOM şubede özel vekil olarak müdafilik görevi yapan avukatların engellendiği, hatta avukatı bulunmasına rağmen CMK sisteminden avukat talebi yapıldığını belirten Baro Başkanı, avukatlara görev yaptırmamak, zorluk çıkarmak, hakaret ve saygısızlık etmek gibi uygulamaların süreç içersinde defalarca tutanak altına alındığı, yasal yollara başvurulduğu, ancak düzelme sağlanmadığını söyledi.

SUÇ DUYURUSU VE AÇIĞA ALINMA TALEBİ

Son yaşanan olayın hürriyeti tehdit suçu ve alt sınırının 4 yıl olduğuna işaret eden Bacanlı, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na kelepçeleme ve gözaltı sırasındaki görevli KOM şube amiri ve yaklaşık 8 polis hakkında hakaret, tehdit, hürriyeti kısıtlama suçlarından suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. Bacanlı, Antalya Valiliği’ne de yapılan başvuruda, bu amir ve polisler hakkında soruşturma açılması ve soruşturma bitene kadar da açığa alınmaları yönünde talepte bulunduklarını dile getirdi.

Bu şartlar altında Antalya Emniyet Müdürlüğü KOM Şube’de meslektaşlarının can güvenliğinin olmadığı gibi savunma hakkının yerine getirilmesi imkanının da kalmadığını belirten Baro Başkanı Bacanlı, bu sebeplerden dolayı KOM şubeden gelecek müdafi taleplerinin karşılanmayacağı ve sistemden atama yapılmayacağını duyurdu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle