Hoşgeldiniz  

Antalya AVM sayısında Paris’i geçti

SEMİH KÖKEN | 28 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Türkiye’de en fazla AVM bulunan iller arasında 16 AVM ile 4’üncü sırada yer alan Antalya’da yeni alışveriş merkezi kurulmasına karşı olduklarını söyledi.

Antalya’daki AVM sayısı, 15 alışveriş merkezi bulunan Paris’i bile geçti. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği verilerine göre, Mayıs ayı itibariyle 57 şehirde toplam 329 AVM bulunuyor. Türkiye’deki AVM sayısında 97 AVM ile İstanbul ilk sırada yer alırken, onu 33 AVM ile Ankara takip ediyor. Sıralamada Antalya 16 AVM ile en fazla alışveriş merkezinin yer aldığı 4’üncü il oldu. Antalya, AVM sayısı ile Avrupa’da birçok kentin yanı sıra 15 alışveriş merkezinin bulunduğu Paris’i geride bıraktı.

‘YENİ AVM’LERE KARŞIYIZ’

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, kentteki ticari hareketlilik ve nüfus yoğunluğuna bakıldığı zaman Antalya’da alışveriş merkezlerinin sosyal yaşama etkisinin diğer illerden daha fazla olduğuna dikkati çekti. Alışveriş merkezlerinin zamanla popülerliğini kaybetmesiyle ticari çöplük alanlarına dönüştüğünü ifade eden Sevimçok, “Antalya’da yeni yapılacak AVM’lere karşıyız” dedi. Sevimçok, alışveriş merkezinin çevresindeki küçük esnafın ticari hayatını olumsuz etkilediğine işaret etti.

Sevimçok, “Nüfus ile ticaret envanteri incelenmeli. AVM, cep market yapılırken ruhsat veren kurumlar bunu irdelemeli” diye konuştu. Antalya esnafının önceki yıla göre satışlarının daha iyi olduğunu anlatan Sevimçok, esnafın turizm sezonunun başlamasıyla işlerinin daha iyi olacağı umudu taşıdığını aktardı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle