Hoşgeldiniz  

Antalya, Atasına Saygı Duruşunda

SEMİH KÖKEN | 11 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76’ncı yıldönümünde Antalya’da da törenlerle anıldı. Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma töreni, güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. Çatılarda Özel Harekat polislerinin görev aldığı törende, Cumhuriyet Meydanı’nın çevresinde de geniş önlem alındı. Törene katılmak için gelenler, öğrenciler ve üniformalı asker ve polisler dışındakiler, üst araması yapıldıktan sonra meydana alındı. Üst araması yapılanlar arasında CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan da vardı.

 

 

YERİNİ ŞAŞIRDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel ile ayak üstü sohbet eden Yıldıray Sapan, Vali Muammer Türker için ayrılan yerde durduğu konusundaki uyarı üzerine yerini değiştirip Gürkut Acar’ın yanına geçti. Tören, Atatürk anıtına çelen konulmasının ardından saygı duruşu, askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı okunmasıyla sona erdi.

EMEKLİ ÖĞRETMENDEN ZEYTİN DALLI PROTESTO

Cumhuriyet Meydanı’ndaki 10 Kasım töreni, bir de protestoya sahne oldu. Soma’daki santral projesi nedeniyle 6 bin zeytin ağacının dozerlerle yok edilmesine tepki gösteren emekli resim ve sanat tarihi öğretmeni Uğur Bağcı, Atatürk Anıtı önünde zeytin dallı protesto yaptı. Evinin bahçesine diktiği zeytin fidanından kestiği bir dalı bebarerinde getiren Bağcı, “O ağaçları kesenlere zeytin yemek haram olsun” dedi. Bağcı protestosunun ardından sivil ekipler tarafından alandan uzaklaştırıldı.

Saatler 09.05’i gösterdiğinde, kentin farklı noktalarında herkes saygı duruşuna geçti. Konyaaltı Beach Park’ta sabah sporuna çıkan onlarca kişi, 09.05’te saygı duruşuna geçti. Beach Park’ta spor yapanların yanlarında koşarak onlara eşlik eden bir sokak köpeği de herkes durunca arka ayakları üzerine çökerek durdu. Saygı duruşunun ardından Beach Park’ta sabah sporu kaldığı yerden devam etti. Ayrıca Konayaltı varyantının hemen girişinde yer alan dev Türk bayrağı da 10 Kasım dolayısıyla yarıya indirildi.

HIÇKIRARAK AĞLADI

 

Kentin tarihi saat kulesi karşısında bir mağazada çalışan Esra Ceren Özcan, saygı duruşu sırasında hıçkırarak ağladı. Göz yaşlarına hakim olamayan Özcan, “Burada nefes alabiliyorsak Allah’a, bu şekilde yaşıyorsak Mustafa Kemal’e borçluyuz. O kimsesizlerin babası, evsizlerin eviydi. Ruhu şad olsun” diye konuştu. Sirenler çalarken belediye işçileri de temizlik çalışmalarına ara verdi. Selekler Çarşısı önünde bulunan ‘Antalya’ yazısı önünü temizleyen işçiler, saygı duruşunda bulundu. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle