Hoşgeldiniz  

Amatem’in Temeli Atıldı

Semih Köken | 17 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, Alkol ve Madde Bağımlılığı, Tedavi ve Eğitim Merkezi’nin (AMATEM) temel atma töreninde “Gençlerimizi, çocuklarımızı madde bağımlılığından kurtarmamız, tedavileri için ne gerekiyorsa…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, Alkol ve Madde Bağımlılığı, Tedavi ve Eğitim Merkezi’nin (AMATEM) temel atma töreninde “Gençlerimizi, çocuklarımızı madde bağımlılığından kurtarmamız, tedavileri için ne gerekiyorsa yapmamız lazım” dedi.
Antalya Aşır Aksu Devlet Hastanesi’nin bahçesinde yer alacak 30 yataklı AMATEM’in temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, AMATEM’in kurulması için başından beri konunun takipçisi olan AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç’e teşekkür etti. Antalya’da sağlık alanındaki ihtiyaçları karşılayabilmek için gereken her türlü çalışmayı ve yatırımı yapma gayretinde olduklarını belirten Çavuşoğlu, temeli atılan AMATEM’in ise toplumun sosyal duyarlılığı açısından çok önemli olduğunu belirterek,
“Bu sosyal duyarlılığı, farkındalığı hepimizin destek vererek gerçekleştirmemiz lazım. Bu konuda faaliyet gösteren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugün bir şey daha öğrendik. Farkında olduğumuzu ama eksik kaldığımızı gördük. Bu merkezde ilk tedavilerin yapılmasının yeterli olmadığını, hatta bunun devamı gelmezse bu insanlarımızın, gençlerimizin daha da büyük felaketlere sürüklenebileceğini gördük” dedi.
Tedavisi tamamlananların topluma entegre edilmesinin de önemli olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, “Onlara psikolojik destek, iş bulma, spor faaliyetlerine katılma, sosyal faaliyetler dahil her konuda nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda biraz daha detaylı çalışmalar yapmamız gerekir.”
Madde bağımlısı gençlere verilecek desteğin önemli olduğuna değinen Çavuşoğlu, “Bu tuzağa düşen, bağımlılık içinde olan kurtulmak isteyen kardeşlerimizi her aşamada yalnız bırakmamamız gerekiyor. Devlet de yanında olacak, toplumun içinde önderler de sivil toplum örgütleri de aynı hassasiyeti göstermelidir ki bu insanlar kendilerini yalnız, dışlanmış hissetmesinler” diye konuştu.
AK Parti Antalya Milletvekili ve Adayı Gökçen Özdoğan Enç ise madde bağımlılığında en önemli konunun tedavi sonrası gerçekleşecek rehabilitasyon olduğunu söyledi. Enç, Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (ABAUM) ihtiyacı karşılamakta zorlanması ve tedavi sonrası rehabilitasyon merkezinin olmaması nedeniyle hastaların madde bağımlılığından tam anlamıyla kurtulmasının mümkün olmadığını söyledi. Enç, AMATEM’in ise madde bağımlısı gençlerin tedavisini yaparken, rehabilitasyonunu da gerçekleştireceğini vurguladı.
Öte yandan, Aşır Aksu Devlet Hastanesi Bahçesi’nde ilk etapta, bin 750 metrekarelik alana 30 yataklı olarak planlandı. İlerde ihtiyaç duyulması halinde yatak kapasitesi arttırılabilecek. 18 erkek, 6 kadın, 2 çocuk ve 4 arındırma yatağı olan merkezde madde bağımlısı gençlerimizin tedavisi ve eğitimleri uygulanacak.

İHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle