Antalya Büyükşehir Belediyesi, havaalanı yoluna alternatif olacak Altınova yolunun ilk etap çalışmalarını sürdürüyor. 60 metre genişliğindeki 6 kilometrelik yolun Belek’te yapılacak G-20 zirvesine kadar hizmete açılması hedefleniyor.
Büyükşehir Belediyesi Antalya trafiğine köklü çözüm getirecek projelerden biri olan Altınova yolunda çalışmalar devam ediyor. 3 etap halinde tamamlanacak yol
Kepez üzerindeki Korkuteli Kavşağı’na bağlanacak. Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapım İşleri Müdürlüğü ekipleri Toptancı Hal- Havaalanı arasındaki ilk etabı tamamlamak için hummalı bir çalışma yürütüyor. Yol açma ve altyapı çalışmaları gece gündüz sürüyor. Yolun Kasım ayında Belek’te yapılacak G-20 zirvesine kadar hizmete açılması hedefleniyor.
ANTALYA YENİ ÇEVRE YOLU’NA KAVUŞACAK
Altınova yolunun Korkuteli Kavşağı’na kadar ulaşan Duacı’dan geçen 5 kilometrelik etabını ise Karayolları Bölge Müdürlüğü tamamlayacak. Yolun Göçerler ile Antalya Hali Beşkonak Köprüsü’ne kadar olan etabı ise yine Büyükşehir Belediyesi yapacak. Bu bölümle ilgili Eylül ayında ihaleye çıkılacak. Yolun tamamının 2016’nın ilk aylarında hizmete açılması hedefleniyor. Böylece Antalya adeta yeni bir çevre yoluna kavuşacak. Burdur ve Korkuteli istikametinden gelen araçlar şehir içine girmeden havaalanına ulaşabilecek. Alanya istikametinden gelip sürücülerde bu yolu kullanarak Antalya’nın Burdur çıkışına şehir trafiğini görmeden gidebilecek. Yol kent içi ulaşımında büyük rahatlama sağlayacak.
G-20 ZİRVESİNE KADAR BİTECEK
Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, yolda yağmur suyu drenajı ile ilgili çalışmaların bitmek üzere olduğunu belirtti. Yetkililer, “Ayrıca yol güzergahındaki TEDAŞ galerisi diye bahsettiğimiz yüksek gerilim hatları bitmek üzere. Önümüzde ASAT’ın içme suyu borularının yerleştirilme çalışmaları var. Eylül ayında dökmeye başlamayı, G-20 zirvesine kadar da çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz. Yolun Beşkonak Köprüsü-Göçerler etabının proje çalışmaları ise sürüyor. Duacı bölümünün de Karayolları tarafından yapılmasıyla, bu yol Korkuteli kavşağına bağlanmış olacak” dedi.
