Hoşgeldiniz  

Ali Eroğlu ikinci kez seçildi

Semih Köken | 22 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu, Antalya, Burdur ve Isparta’yı kapsayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) Kalkınma Kurulu’nun önümüzdeki iki yıllık süreci için ikinci kez başkanlığa seçildi.

Antalya, Isparta ve Burdur’un bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak, bölgedeki tüm kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere oluşturulan BAKA bünyesindeki Kalkınma Kurulu seçime gitti. Antalya’dan 50, Isparta’dan 26 ve Burdur’dan 24 olmak üzere 100 üyeden oluşan Kalkınma Kurulu’nun toplantısı, Antalya’da Ramada Hotel’de yapıldı.

GENEL SEKRETER YENİ PLANI ANLATTI

Kurul üyelerine 2015 Mali Destek Programı, 2014-2023 Bölge Planı ve sürdürülen faaliyetlerle ilgili bilgi veren BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, “Bölge planını son derece önemsiyoruz ve bundan sonraki çalışma programlarımızda rehber niteliğinde bize yol göstereceğine inanıyoruz. 2016 çalışma programındaki mali destek programını bölge planına göre tasarlıyoruz” dedi. BAKA’nın kümelenme programlarına ağırlık vereceğini, 6 kümelenme programının başlatılacağını belirten Genel Sekreter Özen, BAKA’nın sektörel yoğunlaşmaya önem vereceğini kaydetti. Kalkınma Ajansı ve kalkınma kurulunun misyonu ile ilgili hatırlatma yapan Kalkınma Bakanlığı Sosyal Uyum Daire Başkanı Erol Ohtamış ise “Kalkınma ajansının misyonu aynı hedef için çalışan bölge aktörlerini bir araya getirip bölgesel kalkınma için çalışmasını sağlamaktır” dedi.

EROĞLU İKİNCİ KEZ BAŞKAN

Bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimlerden oluşan Kalkınma Kurulu, Kurul Başkanlığı’na tek aday gösterilen ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu’nu açık oylamayla 2 yıllığına tekrar başkan seçti. Kurul üyelerine teveccühleri için teşekkür eden Ali Eroğlu, BAKA’nın bölge için büyük önem taşıdığını, kalkınma amaçlı organizasyonun başarılı olabilmesi için kurul üyelerinin katkılarıyla en iyisini yapmaya çalışacağını belirtti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle