Hoşgeldiniz  

AKM’de Teke Yöresi rüzgarı esti‏

SEMİH KÖKEN | 27 Nisan 2015 | Antalya Haber A- A+

Büyükşehir Belediyesi “Ege’den Akdeniz’e Yerel Seslerimiz” etkinliğinde Teke Yöresi rüzgarı esti.

Sipsiden ortaoyununa kabak kemaneden Yörük sofrasına yöre kültürünün sergilendiği etkinlik yoğun ilgi gördü. 93 yaşındaki Hasan Elkan, uzun süre çaldığı zurna ve sipsi ile dakikalarca alkışlandı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kent Müzesi ‘Teke Yöresi’nin unutulmaya yüz tutan kültürünü ve sanatçılarını Antalyalılarla buluşturmaya devam ediyor. AKM’de düzenlenen “Ege’den Akdeniz’e Yerel Seslerimiz” etkinliğine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KÖY KÖY GEZİYORUZ

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mitat Yolcu, konserler dizisinin 12’ncisini düzenlediklerini ifade etti. Yolcu, “Müzemiz çalışanları köy köy, dağ dağ geziyorlar. Tüm ekibe teşekkür ediyorum. Bu çalışmaları size ulaştırmak, Yörük-Türkmen geleneğini Ege’den Akdeniz’e uzanan, Ege Yöresi’nin bu kadim seslerini size ulaştırmak için iğne ile oya yapıyoruz diyebilirim. Bu güzide insanlar çaldığı eserler ya da söylediği türküler son örneğini teşkil ediyor. Onları kayıt altına almak, gelecek kuşaklara aktarmak için hem de siz sanatseverlerle buluşturmak için özverili bir çalışma içersindeyiz. Öz kültürümüze, milli değerlerimize olan ilginizden dolayı katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

93 YAŞINDA ZURNA ÇALDI

Sanat Yönetmenliğini Emre Dayıoğlu’nun yaptığı etkinlikte, Hasan Elkan sipsi-zurna, Ramazan Ünay bağlama, Vedat Karakaya tırnak kemane, Cemil Korkut kabak kemane ile Antalyalılara unutulmaz bir gün yaşattı. ‘Kopuk Dayı’ lakaplı Hasan Elkan sipsi ve zurna ile yaptığı performansla izleyenleri kahkahaya boğdu. 93 yaşında olmasına rağmen uzun süre zurna ve sipsi çalan Hasan Elkan, izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

SAHNEDE YÖRÜK SOFRASI

Burdur Aziziye Köyü Yörükleri, halk oyunu, orta oyunu ve müzikleri ile türkü şöleninde izleyenleri büyüledi. Teke Yöresi’ne ait orta oyununda sahnelendiği etkinlikte renkli görüntüler yaşandı. Ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Mustafa Uğuroğlu, bağlamasıyla Aziziye Köyü Halk Oyunları Topluluğu’nun muhteşem performansına eşlik etti. Fethiye Bölgesi Yörükleri, sahnede kurdukları sofrayla yanlarında getirdikleri azıklarını konuklarla paylaştı. Türkü şöleninin yaşandığı etkinlik sonrası sanatçılara çiçek takdim edildi.AKM'de teke yöresi rüzgarı esti (2) AKM'de teke yöresi rüzgarı esti (5) AKM'de teke yöresi rüzgarı esti (6) AKM'de teke yöresi rüzgarı esti (7)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle