Hoşgeldiniz  

Akıllı Kartla Ulaşım 14 İlçeye Yayılıyor

SEMİH KÖKEN | 11 Ekim 2014 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da 5 merkez ilçede Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez ve Döşemealtı ve Aksu’da kullanılan akılla kart ile ücret toplama ve araç takip sisteminin kent merkezinin dışında kalan 14 ilçede de kurulması için Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı.

Karara bağlanmak üzere meclis gündemine alınan çalışma çerçevesinde kamuoyunda ‘Bütünşehir Yasası’ olarak bilinen 6360 sayılı 14 İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, kent bütününde yürütülmekte olan toplu taşım sisteminde gerekli uyum ve koordinasyonun sağlanmasının gerekli olduğu belirtildi. Buna göre, Büyükşehir Belediye sınırları içindeki Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Döşemealtı, Aksu ilçeleri hariç, 14 ilçede akıllı kart teknolojisi ile ücret toplama ve araç takip otomasyon sisteminin 10 yıl süreyle kurmak veya kurdurmak, işletmek veya işlettirmek amacıyla Antalya Ulaşım A.Ş.’ye verilmesi konusunda meclisten yetki istendi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Hülya Atalay imzasıyla meclis gündemine alınan konu değerlendirmek üzere meclis plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. Komisyon çalışmalarını tamamladıktan sonra karara bağlanmak üzere konuyu yeniden meclise getirecek.

Antalya’nın 14 ilçesinde akıllı kart sistemini kurması için yetki istenen Büyükşehir şirketi Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Caner Şahinkara, henüz meclis kararı oluşmadığının altını çizdi, “Süreç hakkında konuşmak için erken bir dönemdeyiz” dedi. Sistemin ilçelerde kurulabilmesi için öncelikli olarak her ilçenin toplu ulaşım sistemini, altyapısını ve o ilçelerde yaşayanların alışkanlıklarını değerlendirmek gerektiğini belirten Şahinkara, “Öncelikli olarak meclis konu hakkında olumlu karar verirse değerlendirme süreçlerinin ardından sistemin öncelikli kurulacağı ilçeler, nasıl bir sistem olacağı gibi konular hakkında çalışma içinde olacağız” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle