Hoşgeldiniz  

AKBB’ye 8 Yeni Belediye Katıldı

SEMİH KÖKEN | 04 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

ASAT Konferans Salonu’ndaki toplantıda bütçe, yeni üyelik talebi, tüzük değişikliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne üyelik, Proje yönetmelik yarışması, birliğin kurumsal yapıya dönüştürülmesi gibi konular ele alındı. AKBB ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, toplantı da 29 Mayıs ve 30 Ekim arasında gerçekleşen hizmetlere değindi. Başkan Tütüncü, “Bölgemizde belediyeler birliğimizin kapsamında hizmet veren 53 belediyeyi ziyaret ettik. Karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunduk. Hizmeti ayağa götürmeye çalışacağız. Aradaki fiziksel mesafeyi kısaltacağız” dedi. Başkan Tütüncü, AKBB’nin 2015 yılı çalışma programıyla ilgili olarak şu maddeleri sıraladı:

“Birliğin kurumsal kapasitesini güçlendirmek, şehrin temel problemleriyle alakalı inisiyatif alabilen hale getirebilmek, ulusal ve uluslararası belediye birlikleri ve mahalli idareler arasındaki iletişimi güçlendirmek, üye belediyelerin kapasitelerini güçlendirmek, belediyeler için eğitim programları düzenlemek ve mevzuat bilgilendirme çalışmalarına destek vermek, üye belediyelere danışmanlık ve müşavirlik yapmak, yasal mevzuat değişimine yönelik çalışmalara katılmak, Akdeniz Bölgesi belediyelerin tanıtımını yapmak.”

Toplantıda 8 belediyenin yeni üyelik talepleri ele alındı. Antalya’dan Serik Belediyesi, Isparta’dan Sütçüler, Çarıksaraylar, Çiçekpınar, Şarkikarağaç, Burdur’dan Kızılkaya, Kocaaliler, Çeltikçi belediyelerinin talepleri oy birliği ile kabul edildi. AKBB’nin yeni üyeleriyle birlikte 44 olan üye sayısı 52’ye yükselmiş oldu. Başkan Hakan Tütüncü “Önümüzdeki günlerde yeni katılımlarla birliğimizin daha da genişlemesi ve büyümesi tek hedefimizdir” dedi.

Toplantıda Akdeniz Belediyeler Birliği’nin kurumsal kimliğine yönelik hazırlanan yeni logo da oy birliğiyle kabul edildi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle