Hoşgeldiniz  

AK Partili Çavuşoğlu: Terörle anladıkları dille mücadele ediyoruz

Semih Köken | 26 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, terörün bitmesi için her türlü adımı attıklarını savunarak, “Terör örgütünün anladığı bir dil var şu anda. Askerimizle polisimizle, kamu düzenimizi sağlamak için, ülkemizde huzurumuzu tesis etmek için kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, İslam Coğrafyası Sivil Toplum Kuruluşları Konseyi’nin Antalya Cam Piramit’te düzenlediği ‘Teröre Karşı İslami Duruş’ sempozyumunun açılışında konuştu.  Dünyada ve İslam coğrafyasında terörün arttığını, buna karşılık terörle mücadelede kararlılık ve doğru dürüst bir strateji olmadığını anlatan Çavuşoğlu şunları söyledi:

“Bizim terör konusundaki tutumumuz son derece net. Terörün dini olmaz. Kimse İslam diniyle terörü yan yana getirmesin. Bizim dinimizin manası barıştır. Terörün Müslümanı da Hıristiyanı da olmaz. Türkü de olmaz, Kürdü de olmaz. Veya herhangi bir etnik yapısı olmaz. Mezhebi hiç olmaz. Terör terördür. Terörist teröristtir. Bugün yaşadığımız dünyada en büyük problem teröre karşı birlik ve beraberliğin olmamasıdır. Teröre bakış açısında farklılıklar olmasıdır. Doğru dürüst bir kararlılık ve stratejinin de olmaması sebebiyle terör ve teröristler kazanıyor maalesef. İşte Suriye’de gördük. Irak’ta gördük.”

CHP’YE TERÖR ELEŞTİRİSİ

Teröre destek verenler olduğunu da söyleyen Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Dünyanın terör listesinde olan terör örgütlerini bile masum göstermeye çalışanlar var. Bu kabul edilebilir değil. Terörün kuklasında olan siyasi partiler için söylemiyorum bunu. Yıllarca kendisini Atatürk’ün partisi diye adlandıran CHP’nin içinde DHKPC’ye destek veren milletvekilleri var. 1 Ekim’de TBMM açılışında sayın Cumhurbaşkanımız konuşmasında terör örgütlerini sayarken DHKPC’yi söyleyince CHP kürsülerinden itirazlar geldi. Bu ne demek, ‘Biz DHKPC’yi terör örgütü olarak görmüyoruz. Bunlar aktivist.’ Terör örgütüne destek veren milletvekili olamaz. HDP’li de olamaz, var ama maalesef CHP’de de var.”

MÜLTECİLERE 7.6 MİLYAR DOLAR HARCADIK

Çavuşoğlu, konuşmasında mülteci sorununa da değindi. Türkiye’nin 5 yıldır mültecilerle yaşayıp onlara ev sahipliği yaptığını belirten Çavuşoğlu, “Mültecilere her türlü hizmeti veriyoruz. 7.6 milyar dolar harcadık” dedi.

ANLADIKLARI DİL

Terör ve terör örgütleriyle mücadeleyi sürdürdüklerini de anlatan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“DAEŞ, PKK ve DHKPC, üçüyle de bitinceye kadar mücadelemizi sürdürmeliyiz. Çünkü terörün kazanmasına müsaade edemeyiz. Terörün bitmesi için her türlü adımı attık, fedakarlığı yaptık, riskleri aldık. Ama gördük ki terör örgütü bu süreçleri süistimal etti ve silahı bırakmadı. Şimdi de silahları gömünceye kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Kimse bize şu şu yöntemleri denemediniz diyemez. Ama terör örgütünün anladığı bir dil var şu anda. Askerimizle, polisimizle, kamu düzenimizi sağlamak için, ülkemizde huzurumuzu tesis etmek için kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Kimse PKK ve DHKPC’nin Marksist- Leninist, ateist ideolojisini kabul etmek zorunda değildir. Kürt kardeşlerimizi bu zulümden kurtarmamız lazım.”

Çavuşoğlu, açılıştan sonra salondan ayrıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle