Hoşgeldiniz  

Ak Parti Antalya adayları tanıtıldı

SEMİH KÖKEN | 13 Nisan 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

AK Parti’nin Antalya’daki 14 milletvekili adayı, Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Ak Parti aday tanıtım toplantısına 14 milletvekili adayının tamamı katıldı. Ak Parti’nin Antalya’dan birinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski bakanı Lütfi Elvan da Antalya’ya geldi. Eski bakana eşi Zeliha Elvan eşlik etti. Elvan, Antalya Havalimanı’nda coşkulu kalabalık tarafından karşılandı. Havalimanı VIP kapısında davul zurna ekibinin dombra ezgileriyle karşılanan Elvan, sonrasında AKM’de yaptığı konuşmada, Ak Parti’nin 12 yıllık iktidarı sürecinde Antalya’ya 15 milyar liralık kamu yatırımı gerçekleştirildiğini belirtti. Elvan, önümüzdeki süreçte de Antalya’yı şantiye haline dönüştürüp örnek bir marka şehir yapmak istediklerini söyledi.

KILIÇDAROĞLU’NA GÖNDERME

Yatırımların devamı ve ülkenin istikrarı için oy isteyen Lütfi Elvan, konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara gelmesi halinde yapacaklarının teminatı olarak notere gidip vaadlerini tasdik ettirmesine de geçmişten örnekler vererek göndermede bulundu. Ak Parti iktidarından önce 1990’lı yılların başından 2 binli yıllara kadar Türkiye dışında hiçbir ülkede ekonomik kriz olmadığını savunan Elvan, “Bu krizler niye yaşandı? O boş vaadler yüzünden yaşandı. Biri dedi ki ‘Ben 5 lira vaad ediyorum’. Diğeri ‘Ben 15 lira veriyorum’. Bir başka parti dedi ki ‘Ben her aileye bir konut ve bir daire veriyorum, iki anahtar veriyorum’. Hesap kitap yapmadan devletin bütçesine gelirine, giderine bakmadan o boş vaadlerle ülkeyi yönetmeye çalıştılar. Şu ana muhalefetin yaptığı gibi. Hesap kitap bilmeyen bir yaklaşım içersinde halka bol vaadler vererek, halkı kandırma yolunda çabalar oluyor. Ama, halkımız kanmayacaktır. Bundan eminiz. Halkımız bundan sonra da böyle günler yaşamak istemiyor” dedi.

ŞAPKAMI ALIR GİDERİM DEMİYORUZ

1965 yılından Ak Parti’nin iktidara gelinceye kadar hükümetlerin ortalama ömrünün 1 yıl dört ay olduğunu söyleyen Elvan, kısa süreli hükümetler ve koalisyonlarla istikrarın sağlanamayacağını savundu. Konuşmasında 9’uncu Cumhurbaşkanı Demirel’i de isim vermeden örnek gösteren Elvan, “Biz hiç kimseden korkmuyoruz. Geçmişte birilerinin dediği gibi ‘şapkamı alır giderim’ demiyoruz. 12 yıldan beri biz demokrasi için mücadele ediyoruz. Milli iradenin hakim olması için mücadele ettik. Türkiye’nin güçlenmesine ve büyümezine yönelik mücadelemiz kesintisiz devam edecek. Bu istikrarı sürdüreceğiz” dedi.

THY 1 MAYIS’TA ANTALYA’YA UÇUŞ BAŞLATIYOR

Antalya’yı tüm dünyanın konuştuğu örnek bir marka şehir yapmak istediklerini de anlatan Elvan, Antalya’nın karayolu ulaşımını güçlendireceklerini söyledi. Antalya- Alanya otoyolu projesini 2015 yılında ihaleye çıkarmayı planladıklarını anlatan Elvan, Antalya’yı hem Eskişehir, hem de Konya- Kayseri hızlı tren hattına bağlayacaklarını söyledi. Önümüzdeki yıl yapılacak Expo’ya kadar 18 kilometrelik raylı hattın da tamamlanacağını anlatan Elvan, 1 Mayıs’tan itibaren Türk Hava Yolları’nın Ankara’dan Antalya uçuşlarına başlayacağını da açıkladı. Daha önce Anadolu Jet’in uçuşları olduğunu anlatan Elvan, 1 Mayıs’tan itibaren THY’nin uçuşlarının başlayacağını söyledi. Antalya’da denizcilik konusunda da yapılacak çok iş olduğunu anlatan Elvan, Antalya’yı Karaman’dan sonra Türkiye’nin ikinci akıllı kenti yapacaklarını da sözlerine ekledi.

ÜÇÜ BİR ARADA 

Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de bugünden itibaren Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar çalmadık kapı, girilmedik gönül bırakmayacaklarını belirterek, 7 Haziran seçimlerinin startını verdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de 7 Haziran seçimlerinde rekor bir oy alıp sandıkları Ak Parti’nin oylarıyla patlatacaklarını iddia etti.

Konuşmalardan sonra 14 millyetvekili adayı tek tek sahneye davet edildi. Ardından bütün adaylar el ele seçimlerin startını verdi. Aday tanıtım toplantısında 14 aday arasında yer alan üç kadın aday büyük ilgi gördü. Halen Antalya milletvekili olan ve önümüzdeki seçimler için hazırlanan listede dördüncü sırada yer alan Gökcen Özdoğan Enç, beşinci sırada yer alan Sena Nur Çelik ile 9’uncu sıradaki Nevin Korkmaz Zor, seçimlerde iddialı olduklarını söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle