Hoşgeldiniz  

AGC’den birlikte yönetim hamlesi

Semih Köken | 10 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC), tüm kurulların katıldığı geniş katılımlı ilk toplantısını yaptı.

AGC Başkanı Mevlüt Yeni başkanlığındaki toplantıya kurucu üyeler, Yönetim Kurulu asil ve yedekleri, Denetleme Kurulu, Seçici Kurul, Disiplin Kurulu ve Basın Şeref Divanı üyeleri katıldı. ‘Katılımcı yönetim’ anlayışını uygulamaya koyan Başkan Mevlüt Yeni, Yönetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu, Seçici Kurul, Basın Şeref Divanı ve kurucu üyelere üç yıllık görev dönemlerine ilişkin plan ve hedeflerini anlattı.

Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’ndeki toplantının açış konuşmasını yapan Başkan Mevlüt Yeni, yeni dönemde salt yönetim kurulu ile sınırlı kalmayacaklarını söyleyerek, “Yönetim kurulumuzu biz başkan hariç, yedekleriyle birlikte 20 kişi olarak görüyoruz. Ayrıca 8 komisyonumuz var. Bu dönem komisyonlarımızı daha aktif çalıştırmak istiyoruz. Basın Şeref Divanı’mıza bu dönem daha çok görev düşecek. Özellikle üye ilişkileri ve mesleki konulardaki çalışmalarımızda Şeref Divanı üyelerimizin yol göstericiliğine ihtiyacımız var” dedi.

 

ÖNCELİKLİ HEDEFLER ANLATILDI

Kamu yararına dernek statüsü kazanma, üyelere konut edindirme, özellikle işsiz kalan üyelere yönelik yardım sandığı kurma, evden çıkamayacak durumda olan üyeleri düzenli aralıklarla ziyaret etme, üye güncellemeleri için çalışmalar yapma gibi konu başlıklarının öncelikli gündemleri olduğunu kaydeden Başkan Mevlüt Yeni, “Antalya’da sivil toplum örgütleri arasında saygın bir yere sahip olan Antalya Gazeteciler Cemiyeti, üyelerine sunduğu hizmetlerle de Türkiye gündemine oturacaktır” dedi.

Başkan Mevlüt Yeni’nin davetiyle söz alan eski başkanlarından Erdoğan Kahya da, geniş katılımlı toplantıların tekrarında fayda gördüğünü belirterek basın özgürlüğünün güçlendirilmesi yönündeki çabaların artırılmasını istedi. Cemiyetin emekli üyelerine de hizmet edecek şekilde bir dinlenme tesisine ihtiyaç bulunduğunu belirten Kahya, Cemiyetin kurucu üyelerinin de doğal üye olduğu Basın Şeref Divanı marifetiyle üzerine düşen görevlerin gereğini yapma çabası içinde olacağını ifade etti.

KOMİSYONLAR İÇİN ÇAĞRI

Toplantıya katılan kurul üyelerinin de görüş ve önerilerini dinleyen Başkan Yeni, Meslek İlkelerini İzleme Komisyonu, Basın Yayın Komisyonu, Kültür Sanat Komisyonu, Sosyal Aktiviteler Komisyonu, Meslek Dalları Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Emekliler Komisyonu ve Eğitim Komisyonu’nu bu dönem daha aktif çalıştırmayı hedeflediklerini belirterek, komisyonların oluşumu için önümüzdeki günlerde üyelere çağrıda bulanacaklarını kaydetti. Geniş katılımlı toplantının ardından Yönetim Kurulu toplantısına geçilerek çalışmalar sonlandırıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle