Hoşgeldiniz  

Adrasan’da yanan alana tohum saçıldı 

Semih Köken | 25 Şubat 2021 | Antalya Haber A- A+

Adrasan’da yanan alana tohum saçıldı 

Antalya’nın Kumluca ilçesinde geçen yıl çıkan yanan alanda tohumlama çalışması yapıldı. Çalışmaya Antalya Valisi Ersin Yazıcı da katıldı 

Adrasan’da yanan alana tohum saçıldı 

 

Adrasan’da geçen yıl 18 Eylül’de yanan orman alanlarında gençleştirme çalışmaları için tohumlama çalışması başlatıldı. Çalışmalar için Kumluca’ya bağlı turizm merkezlerinden Adrasan Mahallesi Seylemit mevkiinde tören düzenlendi. Törene Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, STK temsilcileri, daire amirleri, muhtarlar ve yöre halkı katıldı. Törenin açılış konuşmasını Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici yaptı. Dikici, “Bugün burada toplanmamızın sebebi 18 Eylül 2020 tarihinde saat 16.00’da Adrasan Seylemit mevkiinde yani hemen aşağımızda bir yangın ihbarı aldık. Ekiplerimiz 15 dakika içinde yangına müdahale etti. Ama rüzgârın çok kuvvetli ve yanıcı örtünün de bu alanda yoğun olmasından dolayı 70 hektar alanda 6 bin 363 metreküp orman ağacımız yandı. Hemen o gün gece saat 10.00’da yangını kontrol altına aldık. Ertesi gün de soğutma çalışmalarımızı tamamladık. Daha sonra sahanın temizliği için yanan alanların ağaçlarını ihaleyle sattık. Önce sahanın temizliğini gerçekleştirdik. Gençleştirmek için de şimdi Sayın Valimizle birlikte buranın tohum takviyesini yapacağız. Allah’ın izniyle bugün attığımız tohumlar baharda çimlenip yeni senede fidan olarak karşımıza çıkacak” dedi.

 

Bir dalımız bile yanmasın 

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Kötü bir olayın ardından güzel bir olay için bir aradayız. Buradaki herkes aynı düşünüyor. Değil bir ağacımız bir dalımız bile yanmasın istiyoruz. Ama bazen insanlarımızın da bilerek veya bilmeyerek böyle üzücü olaylara sebebiyet vermesiyle karşı karşıya kalıyoruz. Ben de bir orman köylüsünün çocuğuyum. Bu vatanın bir ferdi olarak gururla Orman Genel Müdürlüğü’müzün yanan alanları çok hızlı bir şekilde eskisinden daha kuvvetli bir şekilde ormana dönüştürecek hamleleri çok seri bir şekilde yaptığını görmekten çok mutluyum. Daha önceki çalıştığım yerlerde ne yazık ki benzer yangınlar oldu. Orada da hemen fidanlama, ağaçlama ve tohumlamalar gerçekleştirildi. Kısacası fazlasıyla ormanı geri kazanmayı arzu ediyoruz. Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğü’müz bunu hedefliyor. Bu hedefine de burada şahit olduğunuz gibi kısa zamanda ulaşıyor” diye konuştu.

 

Bu değerleri kaybetmeyelim 

Şehrin en güzel beldelerinden, köşelerinden olan Adrasan’da bu tür vakaların hiç olmamasını istediğini vurgulayan Vali Ersin Yazıcı, şöyle dedi: “Biz ormanlarımızı arttırmaya yeni ağaçlar dikmeye devam ediyoruz. Türkiye’de son 10-15 yılda Orman Genel Müdürlüğü’müzün üstün çalışmalarıyla birkaç katına çıktı. Ama yangın tabii ciğerimizi yakıyor. Parçalıyor. Özellikle bölgede ikamet eden Adrasanlılara seslenmek istiyorum. Misafiriniz çok. Gelen gideniniz çok. Bu bölge çok hareketli. Ama orman alanlarımızın korunması başta sizin göreviniz. Gelen misafirlerimizin de buna uygun olarak hareket etmelerini temin etmek sağlamak sizin göreviniz. Yanlış bir şey yapan olduğunda jandarmamız, orman teşkilatımız bir ‘alo’ kadar yakınınızda olacaktır. Bu değerleri kaybetmeyelim.” Konuşmaların ardından yanan sahaya Vali Ersin Yazıcı ile protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından kızılçam tohumu saçıldı. Tohumlama çalışmalarından sonra dua edildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle