Hoşgeldiniz  

ABT Tunus’ta büyük beğeni topladı

SEMİH KÖKEN | 01 Eylül 2014 | Antalya Haber A- A+

Tunus Kültür Bakanlığı’nın daveti ile 7. Avro-Akdeniz Gençlik Tiyatroları Festivali’nde “Değiştirilmiş Çocuk” oyunu ile sahneye çıkan Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) büyük beğeni topladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, Tunus Kültür Bakanlığı’ndan aldığı davet üzerine Özer Tunca’nın yönettiği “Değiştirilmiş Çocuk” adlı oyun ile 16–22 Ağustos 2014 tarihleri arasında Tunus’un Ariana şehrinde gerçekleştirilen “7. Avro-Akdeniz Gençlik Tiyatroları Festivali”ne katıldı. Festivalde, ev sahibi ülke Tunus’un başkanlığında İspanya, Fransa, Fas, Mısır, Cezayir, Libya, Lübnan, Irak ve Türkiye’den toplam 10 ülkenin tiyatro toplulukları yer aldı.
TİYATRO EKİBİNDEN ZİYARETLER
ABT festival kapsamında Tunus’ta bulunduğu süre içerisinde Tunus Büyükelçiliği’ne de bir ziyarette bulundu. Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük, Büyükelçilik yetkilileri ile temaslarda bulunan Büyükşehir Tiyatro ekibi, ziyaretlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in selam ve sevgilerini ileterek, Antalya’yı tanıtan çeşitli hediyeler takdim etti.
OYUN ÖVGÜ TOPLADI
Büyükşehir Tiyatrosu, Tunus’ta festival komitesinin gerçekleştirdiği çeşitli panel, atölye çalışması, basın ve tanıtım toplantılarına katıldı. Festivale katılan ilk Türk Tiyatro Topluluğu olan ABT “Değiştirilmiş Çocuk” adlı oyununu sahneledi. Oyun, katılımcı ülkeler ve otoriteler tarafından büyük beğeni topladı. Büyükşehir Tiyatrosu, gösterdiği performans ile festivale katılan diğer ülkeler tarafından da çeşitli tiyatro festivallerine katılım teklifleri aldı.
7. Avro-Akdeniz Gençlik Tiyatroları’nın kapanış töreninde ABT oyuncularına festivale katılımları ve sahneledikleri performanstan dolayı teşekkür plaketi verildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle