Hoşgeldiniz  

6.Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi açıldı

SEMİH KÖKEN | 20 Nisan 2015 | Antalya Haber A- A+

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 6. Tarım ve İnsan temalı ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler Antalya, Terracity AVM’de düzenlenen açılış ile sergilenmeye başlandı.

Serginin açılış törenine Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır,  Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Bilal Kavçakar ve Recep Yıldız, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, Şube Müdürleri ile sanatseverler katıldı.

Fotoğraf yarışmasının ilk kez 2009 yılında düzenlenmeye başladığını belirten İl Müdürü Ahmet Dallı yarışmanın amacının tarımın ve toprağın önemi konusunda bireysel duyarlılığın geliştirilmesi olduğunu kaydetti. Yarışmaya katılan eserlerin Türkiye’nin 81 ilinde sergilendiğine işaret eden Dallı, “Yarışma geçtiğimiz yıl genel, üretici, öğrenci, Bakanlık ile Denizbank çalışanları ve aile çiftçiliği olmak üzere 6 kategoride düzenlendi. Gıda ve Tarım Örgütü, FAO 2014 yılını aile çiftçiliği yılı olarak ilan etmişti. O nedenle kategorilerden biri de kırsal kalkınma ve yoksullukla mücadele de sahip olduğu önemi nedeniyle aile çiftçiliği olarak belirlendi.  Sergide aile çiftçiliğini yansıtan eserleri de görme fırsatı bulacaksınız” diye konuştu.

Serginin düzenlenmesinde katkı veren Terracity AVM yetkililerine teşekkür eden Dallı, protokol üyeleri ile birlikte serginin açılış kurdelesini keserek fotoğrafları inceledi.

Terracity AVM 2. Katta 20-24 Nisan tarihleri arasında açık kalacak sergide 60 eser sanatseverlerle buluşturulacak.ANT_9049 ANT_9105 ANT_9137

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle