Hoşgeldiniz  

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99.yıl Dönümü

SEMİH KÖKEN | 17 Mart 2014 | Antalya Haber A- A+

Ak Parti Antalya İl Başkanı MUSTAFA KÖSE, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde başta büyük Atatürk olmak üzere, Türk milletinin en büyük destanlarından birini, kanlarını dökerek tarihe yazan silah arkadaşlarını, toprağı kanlarıyla yoğuran tüm şehitleri rahmetle andığını bildiren Köse açıklamasında, “Milletimiz zor şartlar altında, kendinden çok güçlü ordulara karşı kazandığı büyük zaferin unutulmaz destanını yazmıştır. Geçmişini bilmeyenler, geleceğe güvenle bakamazlar’ gerçekliğinin ışığı altında, belki de hepimizin bildiği bir takım gerçekleri, önem ve değerine binaen bir kere daha paylaşmanın gerekliliğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Çanakkale Destanı’nın, sıradan bir askeri harekat ya da bilinen anlamda bir muharebe olayı olmadığını belirten Köse açıklamasında şunları kaydetti:

“Çanakkale; sarsılmaz bir inancın ve kararlılığın en somut ifadesidir.Çanakkale; azmin ve imanın, ne kadar üstün ve gelişmiş olursa olsun her türlü teknolojiye ve fiziksel Güce karşı ve bütün hesapları alt üst ederek, galip gelmesinin adıdır. Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı’mızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu yerdir. Çanakkale Zaferi, yüce Atatürk ve Türk milletinin kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir varoluş mücadelesi olmuştur. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, Türk milletinin bağımsızlığını her şeyin üstünde tutarak canlarını feda eden şehitlerimiz ölümsüz kahramanlardır. Ne mutlu Çanakkale ruhunu meydana getirenlere, yaşayanlara ve onu halen milli güç devşirilecek bir gül bahçesi misali onurla ve azimle yaşatanlara.”

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle