Hoşgeldiniz  

YENİ BİR YILA GİRERKEN

SEMİH KÖKEN | 31 Aralık 2014 | Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

Acısıyla tatlısıyla yeni bir yıla daha giriyoruz. Geçtiğimiz yıl içinde Kemerde büyük kayıplar yaşadık ve hala daha devam eden olaylardan sonra bu kayıplar yine artarak devam edecek gibi geliyor.
Bunun ilk işaretini Mart yerel seçimlerinde yaşadık.Her iktidar döneminde olduğu gibi yine kemer iktidarın nimetlerini bir kenara iterek MHP li bir yönetimle devam kararı aldı.
12 ay turizm sloganlarıyla kandırılan vatandaşlarımız bırakın 6 ay sezonu bile göremeden şimdi de yıkım çilesi ile boğuşmaya başladı.
Daha önceki seneden gelen borçları kapatamayan Kemer esnafı şimdi başka türlü dertlerine içine ittirilmiş durumda can çekişmeye devam etmektedir.
Bütün bu yıkımların tüm sorumlusu merhum Abdullah Çelik ve en büyük sorumlusu Necati Topaloğlu dur.
Merhumun arkasından konuşmak istemem ama zamanında bu bölgenin imar çalışmaları yapılsaydı bunlar yaşanmazdı.
Ancak daha vahimi Göynük Eski Belediye Başkanı ve adı türlü yolsuzluk dosyaları ile anılmakta olan Necati Topaloğlu na aittir. Çünkü bu işyerlerinin yıkım kararları Beldibi nin Göynüğe Mahalle yapılmasıyla başlamış ancak yıkım kararları ve halka izah edilmediği gibi esnaftan ve vatandaştan saklanmıştır.
Çünkü o dönemde işleri tıkırında olan Necati Hoca Belediye Başkan Adayı olasılığı ile bu yıkımları bilerek başlatmamış yeni gelecek olan belediyeye bırakmıştır.Kamuoyu bu yıkımların neden ve niçinleri ni daha yeni yeni öğrenmekte ve Necati Hoca ilenmeye devam etmektedir.
Çünkü üç yıl önce çıkan bu karar vatandaşa ve esnafa anlatılsa idi bu kadar kimsenin canı yanmaz esnaf ve işyeri sahipleri de başlarının çaresine bakarlardı.
Ama her zaman olduğu gibi hoca bu işte yine vatandaşı nakavt ederek zor duruma düşürmüş oldu….
Bu işin diğer bir tarafı ise daha da vahim…Kemerin Paşası bu yıkımlardan gerçekten puan topluyor.Çünkü beldibin den ve çamyuva dan kaçan esnaf Kemer merkezdeki dükkan fiyatlarını artırmış durumda hal böyle iken ben yıkarım nidaları atan Paşa Hürriyet Akdeniz e konuşuyor “Cesaretimi Sorgulatmam” tamam o zaman Paşam seni bu yıkımlar konusunda ayakta alkışlıyoruz.Ancak madem bu kadar cesaretlisiniz Gelin Meclis üyelerinize ait dükkan ve otellerde bulunan kaçaklar ile ailenize ait kaçak Dükkanları da yıkın görelim…
Siz yıkın bende kemerde size karşı muhalefet yapmayıp siz alkışlayayım…Ama nerde siz de o cesaret olsaydı .Önce çuvaldızını kendinize sonra iğneyi vatandaşa batırırdınız..
Halk yine bu yıkımlardan dolayı sizin yanınızda herkese eşit davranırsanız yıkımlarda adam kayırmayıp tüm kaçakları yıkarsanız da bu halk sizi hiç bir zaman unutmaz….
Unutmaz demişken Yerel seçimleri ne kadar çabuk unutuverdik değil mi?
İnsanoğlu böyle işte günlük yaşıyor ve günlük düşünüyoruz günü yaşıyor dünü hemen unutuyoruz.Bunun en güzel örneğini Kemer Ak Partide yaşadık.Yusuf Ürasın 8 bin oy alarak kaybetmesinin ardından ilçe yönetimi başarısızlıkla suçlanmış bunun en büyük payının da İlçe Başkanı olan Şaibeli şahıs olduğu ileri sürülmüştü. Ancak ilerleyen süreçte ilden gelen ileri gelenler bile bu şahsın partiye yakışmadığı görevden alınacağı ve ilde gerekirse görev verileceği dillendirilip durulması Kemer AK Partide yeni bir yönetimin küskünleri birleştirip kutupları yeniden bir araya getirme çalışmaları gayri ihtiyarı olarak devam etmiş ve aday adayları ortaya çıkarak çalışmalar yapmıştır.Ama Ankaralara kadar çağırılan adaylar içinde yeniden O şaibeli ismin tekrar aday yapılması Kemer Ak Partide ipleri iyice germiş ve bunun sonucunda bölünmeler daha şimdiden ortaya çıkmıştır.Bunun baris örneğini 400 kişiyle yapılan Kemer Kongresinde gördük ve yaşadık..Bakalım şimdi Paralel yapılı bir Yönetim Kurulunun ne kadar daha ayakta kalacağıdır.
Ayışığı nın tüm karanlıkları yeni yilda aydınlatması dileyiğle…

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle