Hoşgeldiniz  

TÜRKİYE İÇİN SANDIK BAŞINA ,

SEMİH KÖKEN | 29 Ekim 2015 | Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

TÜRKİYE İÇİN SANDIK BAŞINA ,

7 Haziran seçimleri bittiğinde AK Parti seçmeninin önemli bir kısmı erken seçim istiyordu. Bu da AK Parti seçmeninin sandığa gitme potansiyelinin yüksek olduğunu gösteriyor. AK Parti yöneticileri seçmeni sandığa gitmeye ikna edebilirse tek başına iktidarı elde edebilir. Çünkü partiler arası rekabette AK Parti’nin tek başına olup olmayacağını belirleyecek oran yüzde 1’e kadar inmiştir. Bence seçim sonucunu sandığa katılım oranı belirleyecek.

Bir oyun bu kadar kıymetli olduğu başka bir seçim yaşamamıştık. Muhtemelen seçim gecesi sandıkları takip ederken saat saat tek başına iktidarın gidip geldiğini göreceğiz. Belki de sürpriz bir şekilde iktidarın ihtiyacı olan bu kritik destek gurbetçilerden gelebilir. Çünkü yurtdışı katılım oranı bu seçimlerde oldukça yüksek olduğu biliniyor.

AK Parti’nin İç Anadolu’daki siyasi hakimiyeti neyse Güneydoğu Anadolu da HDP’nin etki alanı da odur. HDP’nin etkin örgütlenmesi ve PKK’nın varlığı diğer partiler açısından baskın bir durum oluşturmuş durumda. Ülke menfaati ve bütünlüğü açısından bu bölgede MHP ve CHP’nin de güçlenmesi gerekiyor. PKK bütün tehditini ve eforunu AK Parti için kullanmakta. Bu durum AK Parti’yi hedef haline getiriyor.  Seçimden sonra ortaya çıkan terör hadiselerine bölge kitlesel destek vermedi. Daha açıkçası bölge halkının istemediği bir terör faliyeti yürütülmekte. Bu durum bölge halkında bir bezginlik oluşturmuştur. Sandığa gitmeyerek PKK ve HDP’ye tepkisini gösterebilir. AK Parti, küçük partilerden gelen destekle oyunu arttırabilir. Van ve Diyarbakır’da büyük sıçrama yapamasa da Urfa, Kilis ve Gaziantep gibi şehirlerde ciddi oy artışları olabilir.

HDP halkın kendisine vermiş olduğu büyük oy desteğini demokrasi ve özgürlükler lehinde kullanamadı. 7 Haziran’daki başarının ardından PKK bölgede çatışma sürecini başlattı. Bu çatışma durumu bölge halkına anlamsız gelmektedir. HDP bu anlamsızlığı örtmek için devlete ve AK Parti’ye karşı kara propaganda uyguluyor. Her türlü gerilim ve tartışmadan beslenerek halkın salim bir kafa ile düşünmesini engellemeye çalışıyorlar. Bu yöntemin de seçmen üzerinde etkili olduğunu düşünüyorum. HDP şimdilik bu anlamsızlığı perdelemek için yürüttüğü propaganda da başarılı görünmektedir. 7 Haziran’a göre bir düşüş olabilir ama HDP’nin baraj sorunu görünmüyor.

Erken seçim anket sonuçlarına göre, AK Parti‘nin en yüksek oy oranı yüzde 44.2 ile Anar-Denge-GENAR-Pollmark anketinde çıktı. AK Parti‘nin en düşük oy oranı ise yüzde 38.2 ile SONAR anketinde çıktı.Yayınlanmış anketleri üst üstte koyduğumuz da AK Partinin tek başına iktidarın sınırında olduğunu görüyoruz,buna göre oy oranları ve millet vekili sayıları aşağıdaki şekilde oluşuyor. AK Parti %43 seviyelerinde ve 272 milletvekili çıkartıyor. CHP % 28.6 oy oranıyla 146 milletvekili,MHP % 13.1 oy oranıyla 57 milletvekili,HDP ise % 12 oy oranıyla 75 milletvekili çıkartıyor.Bu sonuçlara göre güneydoğu illerimizde CHP ve MHP olmaması  HDP nin milletvekili sayısını artırıyor ve milletvekili sayısına göre meclisteki 3.parti oluyorlar.

 

 

Tek başına iktidar, siyasi istikrar ve reform anlamına geliyor. Koalisyon ise zayıf hükümet, günü birlik hesaplar, reform yapamamak ve Türkiye’nin kazanımlarının kaybedilmesi manasına geliyor..

Aziz milletimizin tek başına iktidar çıkarmasına çok az kaldı. Bir puan daha artış (Yüzde bir) istikrarın yolunu tekrar açacak. HEDEF, 2023’LERE  İSTİKTİKRARLA YÜRÜMEK.

Her 100 yılda bir yeni dünya düzeni kuruluyor. Bu düzen kurulurken, Büyük Türkiye istemiyorlar. Başında kararlı liderlik istemiyorlar. Tayyip Erdoğan’ı durdururlarsa, biliyorlar ki, Türkiye’nin kolunu kanadını kıracaklar. Derin Odaklar’ın beynini dağıtmak için 1 Kasım’da İNADINA TEK BAŞINA İKTİDAR çıkarmalıyız.
İNADINA, KOALİSYON’LU sürecini engellemeliyiz. İNADINA, İSTİKRAR’IN DEVAMINI SAĞLAMALIYIZ. Bu sayede, halkımızın sindirilmesine, geriletilmesine, terör, yıldırma, korkutma yöntemlerine teslim olmadığımızı gösterebiliriz.
Aziz milletimizi baskılayarak, terörize ederek sonuç almayı ümit edenlerin beynini dağıtabiliriz,tek başına iktidarda  ZAFER, TÜRKİYE’NİN OLACAKTIR.

Haydi sandık başına..!

Murat Cem Turan

 

 

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle