Hoşgeldiniz  

SOSYAL MEDYA MAYMUNLARI

SEMİH KÖKEN | 28 Şubat 2021 | Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

 

 

Günümüzde sosyal medya hayatımızın  her anına girmiş durumda evde çocukların elinden düşmezken ,  ev hanımlarının elinde dedikodu aleti , çoğu zaman gösteriş mekanı olarak kullanılmaya devam ediyor. Sosyal medyada yazan her şey gerçek değil ancak bilgi eksikliği ve kendine güven bunalımı sosyal medyayı bu şekilde daha da güvenilir hale getirirken bir takım bilgi kirliliğine de sahne oluyor.

Yani google da yazan her şey doğru değil bunun sağlamasını insanın algoritmasının yapmasını beklemek ise tamamen yanlış bir davranıştır.

Günümüzde Sosyal medyada çıkan haber ve paylaşımlar insanları tüketim toplumu haline getirirken ikili ilişkileri ,  eş , dost , akraba ilişkilerini de öldürmeye yetiyor. Fakat bundan beslenen kesimlerde bunlardan nemalanarak çıkar elde ediyorlar.

Bakın Türkiye de Nobel almış bir profesör  200 bin kişi tarafından takip edilirken  , aynı sosyal medyada erkekten dönme küfürbaz bir densiz  3.5 milyon kişi tarafından  takip edilip göklere çıkartılabiliyor.

Durum böyle iken eğitim görmüş kişilere verilen değer ile toplumun değer kaygıları arasındaki farkı buyurun siz düşünün…

Aynı sosyal medya tanıtım amaçlı kullanıldığında  dünyada çok büyük sesler getirebiliyor örneğin Fransa cumhurbaşkanının yaptığı bir meydan okuma  youtuber gençleri tarafından takip edilerek bir gecede 10 milyon izlenme seviyesine çıkabiliyor.

Gelelim Kemere…

Az gittik uz gittik dere tepe düz gittik.

Kemer hakkında bir iki site dışında hiçbir sosyal medya tanıtımımız yok.

Otellerin kendi içlerinde bulunan tanıtımlar haricinde kesinlikle bir tanıtım materyaline rastlamak mümkün değil.

Kemeri yönetmek sadece pazardan yer satmak  ,eşe dostta otellerden iş bulmak veya doğal cennet kındılı betona mahkum etmek olmamalı..

Hiç yapılamayan tanıtım  fikirleri geliştirilmeli Belek – Kadriye – Alanya gibi tanıtımı layıkıyla yapan yerleri örnek almakla başlanabilmeli diye düşünüyorum.

Tabiki olmaz dediğinizi duyar gibiyim..

Bekar Meclis üyelerini Rusya ya gönderelim diyen çok açık görüşlü bir Belediye başkanımız varken bunları beklemek hayal olur. Ancak bu konuda haklarını yememek lazım tek kalemde bir gazeteye 120 bin tl ödeniyorsa ne diyelim Allah sizi bildiği gibi yapsın.

Kemerde bulunan sivil toplum örgütlerinden biraz bahsetmek istiyorum.Kemer de şu anki yönetime muhalefet yapan birkaç kişiden biriyim.Kemerde dikili bir taşım bile yok ama 21 senedir Kemer için yazar çizer dururum bazıları sevmese de beni bilen bilir . Onun için herkes beni sevsin diye bir mücadelem yok.

Ancak sivil toplum örgütlerinin başında bulunan ve her sorun karşısında başını kuma gömen bir iki şarlatan var Kemerde.Ben bunlara Sosyal medya maymunları diyorum.

Her devirde olduğu gibi bu kişiler toplumun menfaatlerinden çok kendi menfaatlerini önde tuttukları için hiçbir şekilde gale alınmazlar itibar görmezler ;  birisi gazeteciyle ortak çalışır sabah akşam şiir kitabı çıkartır , diğeri  belediye benden bitki alsın ot çöp peyzaj yapsın diye susar oturur lafa gelince de biz sivil toplum örgütüyüz derler.

Hoşt be hoşt…

Sizin değeriniz gölgeniz kadar bile yok aştırmışken ağzımı bozdurmayın bana haddinizi kabahatinizi bilin oturun oturduğunuz koltukta Sultan Süleyman a bile kalmadı  bu dünya size hiç kalmaz…

Ayışığı nın tüm karanlıkları aydınlatması dileyiğle

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle