Hoşgeldiniz  

NEDEN ADAY OLDUM

SEMİH KÖKEN | 07 Mayıs 2018 | Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

Uzun bir aradan sonra yine yazmaya başladım. Dergi işleri yurt dışı fuarları derken bir sabah telefonla Ankaraya çağrıldım.
Yakından tanıyanlar bilir ne kadar Ak Partili olduğumu sonra dan olma çakma partililere benzemem bunun içinde rahat rahat yazar ve çizerim.
Ama bir kaç asalak bu medeni cesaretimi bile kıskanmış olaçaklarki okunmayan değeri olmayan safsatalarla mide bulandırmaya çalışsalarda nafile Bizim onlara ayıracak ne vaktimiz nede köşemiz var …..
İt ürür kervan yürür diyerek önlerine ot atıp bu konuyu kurban bayramına kadar kapatalım…..
Kim ne derse desin seversiniz sevmezsiniz Dünyanın 5 den büyük olduğunu söyleyen bir Cumhurbaşkanımız olduğu için bu haklı gururun hep yanında durdum ve onun için her zaman bir nefer gibi çalışmalarıma devam ettim.
Bunu yaparken yanlış gördüğüm şeyleri de yazdım çizdim bazen tepki gördüm bazen horlandım ama birileri gibi çaktırmadan Partimi hiç bir zaman satmadım satmam da…
Belki o zamandan bu yana olan çizgimin semeresini görüyorum. Memleketim Afyonkarahisarın malum olan durumu ve Ülkenin içinde bulunduğu konjektiriel durumu beni aday olmak için ortaya itti.
Tabi ki bu işler öyle göründüğü gibi değil ve mutlaka tam saha press gerektiren bir olay bunun böyle olduğunu işin içine girince daha da iyi öğrendim…
Türkiye üzerinde oynanan olaylarda birlik vaktinin gelipde geçtiğini düşünerek bu durumda görev almayı her zaman istedim ve elimi taşın altına koydum. Bazıları gibi ihanetti kendime şiar edinmedim…
Bunun için adaylık başvurusunu yaptım. Kahve köşelerinde kumar oynayıp uyuşturucu kullanan asalakların ne sözüne bakarım nede lafına itibar ederim Çünkü ülkem için her zaman Ak Partini bir neferi olarak her platformda görev almaya hazırım dedim ve medeni bir cesaret örneği gösterdiğimi sanıyorum.
Dünyanın beşten büyük olduğunu söyleyen Dünya liderinin yanında her şekile bir neferi olarak Rabia mızla Tek vatan Tek Devlet Tek Bayrak Tek Millet düstüru ile varolabilme savaşının içindeyiz.Suriye’de dünyalar savaşının ilk adımı atılıyor. Devamı nerede, nasıl olacak göreceğiz. Ama asla Suriye ile, Ortadoğu ile sınırlı kalmayacağını pekâlâ biliyoruz. Böyle bir fırtına, dünyanın dengesini tamamen değiştirecek. Tarihin seyrini, güç haritasını toptan değiştirecek.
Öyle bir fırtına sonrası bugün dünyaya yön veren ülkelerin bir kısmı tarih dışına itilebilir, Batı’nın yüzlerce yıldır devam ettirdiği küresel hâkimiyetine son nokta koyulabilir. Bu fırtınanın Birinci ve İkinci Dünya Savaşı’na hiç benzemeyeceğini, Batı için çatışma kadar Batı için tarihin sonu anlamına gelebileceğini de söyleyelim.
Türkiye ne yapmalı?
Türkiye, işte böyle bir felakete hazırlanmak zorundadır. Olağanüstü bir savunma hazırlığı, güç yatırımı, toplumsal teyakkuz hâli, devletin merkez iktidar alanının güçlendirilmesi, “içeriden operasyoncu”lara göz açtırılmaması, dışarıdan müdahale boşluklarının hızla kapatılması gerekiyor.
Kişisel olarak, bu felaketin ülkemize de ağır bedeller ödeteceğine, ama Türkiye için tarih sıçramasına imkân vereceğine inanıyorum. Yeter ki bu hazırlık yapılsın, yeter ki bölgede kıyametler kopunca atılacak adımlar şimdiden belirlensin.
Afrin’le başladık, durmayalım, elimizi çabuk tutmamız şart
Bu yüzden Afrin’de başladığımız işte elimizi çabuk tutmamız, ”zor oyunu bozar” mantığı ile hareket etmemiz, Akdeniz-İran sınırına kadar bir ”Türkiye Kalkanı” oluşturmamız şarttır. Aksi takdirde Suriye Savaşı, Anadolu savaşına dönecektir ki zaten istedikleri ve plânladıkları da budur.
Biz bu dönemde yapmamız gereken şeylere, duruşumuza ve söylemimize “Acımasız Direniş” diyoruz. Selçuklu’dan bugüne uzanan siyasi genetiğimizle hareket edeceğiz, taarruzla savunma yapacağız. Beş yıldır ardı ardına gelen çok uluslu müdahaleleri nasıl boşa çıkardıysak bunun da üstesinden geleceğiz.
Hem de güçlenerek çıkacağız.
İşte bu yüzden Aday oldum.Buna bile layık görülmek benim için bir onurdur.
Biz neferiz ister sandık başında ister masa başında farketmez.
Ayışığının tüm karanlıkları aydınlatması dileyiğle

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle