Hoşgeldiniz  

KİMİN HADDİNE

SEMİH KÖKEN | 03 Ekim 2017 | Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

Geçen haftanın ardından olaylar biraz süt liman olsa da Kemerde yapılan red bul sea to sky yarışlarına gerçekten gölge düştü.Kim ne derse desin bu benim şahsi fikrim ve bunun doğru olduğunu bir kez daha gördük.
Fakat kendini bilmez üç beş densiz benim hakkımda Kemer Belediyesinin gazeteci yaftalamasında bulunmuş bu bulunanlarda Ak Partiden olunca onlara okkalı bir küfür etmek isterim.
Siz bu partide yokken biz buradaydık keloğlanlar…Siz nerdeydiniz Kındıl da biranızı zımkımlanıyordunuz….!
Hadi gecelim bunları ne sizin haddinize nede kimsenin haddine beni eleştirmek…
Siz kendinize bir bakın Mustafa Gül ü Kemerde en çok eleştiren adam benmi yim benim..Ne değişti peki….
Söyleyim mi beni o zaman ayar eden 100 bin dolarlıklar var ya onlara bir sorun bakalım kendileri ne kadar ak….
Neyse kısa keselim aydın havası olsun…
Geleceğimiz olarak gördüğümüz gençlerimizin bilinçlenmesi Aziz Türk Milletinin kurtuluşu ve yükselmesi demektir. Geçen yılın sonlarına doğru yayınlamış olduğumuz bu konudaki makalemizi yoğun istek üzerine öğrenim yılının başlarında yeniden paylaşmak istedik.
Gençlere tavsiyemiz odur ki; kendinizi çok iyi yetiştirin. Yetiştirin ki hem kendiniz, hem aileniz, hem de mensubu olduğunuz Aziz Türk Milleti yücelsin. Çünkü bir milletin kurtuluşu ve geleceği iyi yetişmiş gençlerine bağlıdır. Bu her şey den, paradan, ekonomiden çok daha önemlidir.
Öncelikle dürüst ve açık sözlü olun. Vatansever olun. Milletinizin geçmişini ve gelecekte dünyada nerede olması gerektiğini iyi tespit edin. Kendiniz ve milletiniz için Ülkünüz olsun. Ülküsüz insan rotasız gemi gibidir. Kendiniz, aileniz, yaşadığınız şehir, mensubu olduğunuz milletiniz hakkında meşguliyetleriniz ve endişeleriniz olsun.
Vatan hainlerine asla taviz ve prim vermeyin. Milletimiz bin yıldır ne çekmişse vatan hainlerinden çekmiştir.
Unutmayınız ki; Size VATAN armağan eden, adınızı, soyadınızı bilmenizi, okunan ezanları duymanızı sağlayan ATANIZI-CEDDİNİZİ unutma gafletine düşerseniz;
Ne sizin ne de gelecek nesillerinizin hiçbir günü MÜBAREK OLMAZ…!!!
Büyük düşünün, hedefinizi yüksek tutun. Bu hedefe göre kendinizi proğramlayın. Okuyun, araştırın, sorgulayın, sanat icra edin, yazılar neşredin, seyahat edin.
Yaşamayı sevin; hem kendinizi, hem de çevrenizi yaşatın. Hoşgörülü ve affedici olun. Olumlu düşüncelerinizi hayatınıza ve çevrenize yansıtın. Karamsar olmayın.
Gelişmemek, sabretmemek, hakir görmek, mıymıntı tavır takınmak , ağzı bozuk olmak, küfürbaz olmak, hem dünyamıza, hem de ahiretimize zehirdir.
Kırmayın; kırmak isteyenlere rağmen kırılmayın! Kalp kırmaktan hararetle kaçının. Çok alıngan olmak insanın dostlarını azaltır.
Ailenize bağlı olun. Büyüklerinize saygıda kusur etmeyin. Onların kıymetini kaybetmeden anlayın. Yoksa pişman olmak sizi vicdan azabından kurtarmaz.
Düzgün konuşun. Bölgesel şivelerden kaçının. Eğitiminizi davranışlarınıza yansıtın. Gözünüzü koruduğunuz kadar dilinizi de koruyun. Dil insanı vezir de eder, rezilde. Ana dilinizi mümkün oldukça kusursuz kullanın. İkinci bir dili de öğrenin.
İnsani ilişkilerinizin önüne hiçbir ilişkiyi geçirmeyin. Çünkü insan olmadan hiçbir şey olunmaz. Asaletiniz, tavrınız ve duruşunuz olsun. Sözüne güvenilmeyen, hayat çizgisi dengesiz olarak hatırlanmayın. İnsanlara yardımcı olun. Yaradandan ötürü yaratılanı sevin.
Menfaatiniz uğruna adaletsizlik yapmayın. Adalet olmayan yerde başarı ve huzur olmaz. Güvenilir olun. İkiyüzlülük yapmayın. Fesatlık ,kindarlık, İhanet ve nankörlük içinde olmayın. Hak yemeyin, yedirmeyin. Haklının yanında olun.
İşinizi iyi ve kalıcı yapın. Yaptığınız işte saygın olun ve iz bırakın.
Ayışığı nın tüm karanlıkları aydınlatması
dileyiğle

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle