Hoşgeldiniz  

HOCANIN KAYIĞINA BİNENLER

SEMİH KÖKEN | 26 Şubat 2019 | Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

HOCANIN KAYIĞINA BİNENLER

 

Nasrettin hocayı hepimiz biliriz iyi kötü bir çok fıkrası aklımızdadır. Çoğunda kıssadan hisseler olsa da hala daha günümüze kadar gelen bu edebi mizah anlayışı hem güldürür hem de düşündürür.

Yerel seçimler yavaş yavaş hızını almaya başlamışken Bu hoc da nerden çıktı dediğinizi duyar gibiyim..

Şöyle Anlatayım ….

Hoca, Akşehir Gölü’nün kıyısına oturmuş. Çevresindekiler bir de bakmışlar ki Hoca, çömleğinden çıkardığı kaşık kaşık yoğurdu göle boşaltıp karıştırmıyor mu? Şaşkınlıkla sormuşlar:

  • Hocam, ne yapıyorsun öyle?
    – Göle yoğurt çalıyorum!
    – Göl hiç yoğurt tutar mı?
    – Ya tutarsa?
  • Evet ya tutarsa
  • 2014 seçimlerinde hastalığını bahane ederek görevden kaçan hocanın bu günkü durumu bu.
  • Öyle ki etrafına topladığı yüksek sesten bağıranlar hariç çok da inandırıcı gelmeyen söylemleri ve konuşmaları her ne kadar da yüksek beğeni almasa da yaptırdığı algı çalışmaları başarılı gibi gösterilmeye çalışılmaktadır.
  • İşin aslına bir bakın….
  • İşimiz gücümüz Eğitim diyerek kendini savunan hocanın Göynük Belediye Başkanı olduğu dönemde Kemerin en pahalı konseri  olan İbrahim Tatlısesi  getirdiğini sanırım unutmuş olacak…Hadi geçtik onları Göynük te orman yangını varken okul bahçesinde Konseri acaba kim vermiştir.
  • Yani hoca kendi dedikleri ile kendini vurmaya devam ediyor ve sarılıp öpmekle işi kurtarmaya çalışması artık iyiden iyiye tepki çekiyor. Öyle ki geçtiğimiz hafta sonu ziyaret krizi ile çalkalanırken Hocanın bu tip tribünlere oynama eğilimi de artık karşılık görmemeye başladı.
  • Yani kısacası Nasrettin Hoca nın hikayesi gibi YA TUTARSA…
  • Hocanın Kayığına binenlere ithaf olunur diyerek bu reklam kokan bölümü kapatalım….

Kemer halkının aklı ile dalga geçmeyin beyler her kes herkesin ne olduğunu iyi biliyor ona göre söylemlerinize  konuşmalarınıza edebinize dikkat edin .

Seçim iki gün sonra biter ve yine ölüde diride baş başa kalır yine yüz yüze bakarız onun için yüze bakılacak durumda kalalım….

Gelelim Büyükşehirde  yaşananlara

Geçtiğimiz haftaya Menderes Türel in Proje lansmanı damgasını vurdu. Hem bilgi hem teknoloji hem de proje bazında yapılan sunum bir görsel şölene dönerken Türelin dersine iyi çalıştığı her halinden belliydi. Hayal bile edilemeyen projeleri nasıl yapacağına kadar anlatan Türel büyük beğeni topladı.

Buna karşı CHP Genel Başkanı Kılıçtaroğlu nun da bizzat katıldığı Muhittin Böcek in  Proje tanıtım  toplantısı da Türelin yanında sınıfta kaldı.

Tabiî ki bu durumlar ölçü değildir fakat Antalya halkı hizmetleri bizzati yaşayarak gördüğü için Antalya da aklı selimin kazanacağı şimdiden belli olmuştur.

Ayışığı nın tüm karanlıkları  aydınlatması dileyiğle..

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle