Hoşgeldiniz  

HAYATLA İMTİHAN

SEMİH KÖKEN | 09 Şubat 2017 | Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

Hayatla imtihan her dönemde insanın baş başa kaldığı önemli bir olgudur.
Bunu doğduğumuz günden itibaren görür ve yaşarız Başımıza neler neler gelir bazen çeker bazen kaçar gideriz.
Her kulun imtihanı farklıdır. Kimi inancıyla, kimi hastalıkla, kimi ailesiyle imtihandadır. Kimi fakirliği, kimi de zenginliği ile imtihandadır. Allah bize değer vermiş imtihan etmiş. Bize düşen Allah’tan gelene kalben razı olmaktır. En büyük savaşlarımızdan biri de nasibimizle kavga içinde olmamızdır. Birşey isteriz, nasip değildir olmaz, üzülürüz. Birşey kaybedersin yine öyle. Bu durumda geçmişe takılıp kalır isek hem kendimize, hem de çevremize zarar veririz. Nasiple kavga yerine, Allah’ın her zaman bizim için hayırlı ve güzelini vereceğini bilip teslim olmalıyız. Mutluluk ve huşu nasibe razı olmaktan geçer. İnsanoğlu olarak elbet gayreti elden bırakmayalım. Ancak gayret ile hırs arasındaki çizginin farkında olmalıyız. Dünyalık işler için hırslanırsak sonunda zararlı çıkarız. Biz bilemeyiz neyin hayr, neyin şer olduğunu. Nasip, çok güzel bir ihtimaldir. Allah ne yazdıysa o olur. İsyanda değil, imtihanda olmalıyız. Ne kadar hesap yaparsanız yapın, hesapta olan değil, nasipte olan gelir başınıza. Niyet kuldan, nasip Allah’tandır. Ağılda oğlak doğuna,derede otu biter. Her olayı hayır bil, her geceyi Kadir bil, her geleni Hızır bil. Bazı zavallılar Allah’a sığınmak yerine kerameti kendilerinde görürler. Herşeyin ellerindeki sihirli değnekle oluverdiğini zannederler. Sanki onlardan habersiz bu dünyada birşey olmayacak gibi düşünürler. Bu düşünce ile insanlara tepeden bakarlar. Alnı yükseklerde olacağı yerde burnu yükseklerdedir. Hep başardıklarından bahseden gafiller bilmezler ki hiç birşey olmadıklarını. Oysa ki, işin birde sonunu görmek gerekir. Atalarımız, ” ne oldum deme, ne olacağım de.” diye boşuna dememişlerdir. Kısmet etmiş ise Mevla; El getirir, yel getirir, sel getirir. Kısmet etmez ise Mevla; El götürür, yel götürür, sel götürür.İNSANDA GÜZEL OLAN YÜZDÜR, YÜZDE GÜZEL OLAN GÖZDÜR AMA İNSANI İNSAN YAPAN AĞIZDAN ÇIKAN SÖZDÜR..!
Güzel olmak, çirkin olmak, konuşabilmek, yürüyebilmek, düşünebilmek falan filan feşmegan, yetmeyecek, yetmiyor da.

Yüreğini güzelleştirmektir önemli olan..
Duygulardır insanı insan yapan…
Paylaşmaktır. Sevmektir. Üzülmektir. Ağlamaktır. Gerçekten ama gerçekten dertlerine derman aradığın omuzlara yaslanmaktır.
Dostunun yanında iken güvende hissetmek, hissettirmektir İnsanlık…
Malları değildir insana sıfatını veren; yüreğidir, güzel yüreğinden ses verdiği Sözlerdir.
Zamanın birinde ;
Eski Roma’nın ünlü generallerinden birinin eşi dünya güzeli bir kadınmış.
Kültürü, neşesi, ev sahibeliği üslubuyla benzeri güç bulunur bir “şahane kadın”. Boşanacakları haberi çıkmış, bütün Roma bu haberle çalkalanmış.
Yakın arkadaşları bir cesaret konuyu açmışlar:
– Eşin Roma’nın en güzel, en beğenilen, gıpta edilen kadını, diye başlamışlar; lafı birbirinin ağzından alarak dakikalarca övdükten sonra, sözü şu suale getirmişler.
Nasıl olur da ondan ayrılmayı düşünebilirsin?
General bacağını uzatarak:
– Çizmemi beğendiniz mi önce onu söyleyin bana, demiş.
– Çok güzel!
– Tay derisinden yapılmıştır. Sicilya’nın en marifetli çizmecisi tarafından, kendi eliyle, benim için yapılmıştır. Bir benzerini bütün Roma’da bulamazsınız.
– Belli, demiş arkadaşları. Benzersiz derken de haklısın. Ama bunun, bizim sualimizle ne alakası var?
Arkadaşlarının merakını iki kelimeyle gidermiş general:
– Ayağımı sıkıyor!!
ÜZÜLME Der MEVLANA
Sopayla kileme vuranın gayesi kilimi dövmek değil tozu almaktır.Rabbim sana sıkıntı vermekle tozunu kirini alır.NİYE KEDERLENİRSİN….!
İnsanda güzel olan yüzdür, yüzde güzel olan gözdür ama insanı insan yapan ağızdan çıkan sözdür..!
Kısacası Değerli dostlarım; Nasibin farkında olmakta ayrı bir nasiptir.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle