Hoşgeldiniz  

GÖLGE ADAM SİYASETİ ANLAMAK

SEMİH KÖKEN | 21 Temmuz 2016 | Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

Herkesin bildiği gibi küresel güçler siyahlara da değer verdiklerini ima etmek üzere Obama’yı Amerikaya öyle yada böyle başkan seçtirdiler. Üstüne üstlük iki dönem yapmasını da sağladılar. Obama kendi becerisi ve kabiliyeti ile seçildiğini zannetse de üst akılın bu durumu planladığını bütün dünya biliyor. Kemerimizde de büyük küçük Obamalar bir yerlere getirilmiş durumdalar.

Asıl Obamayı kullanan küresel üst akıl değil de Antalya il düzeyinde üst akıl konumunda olanlar durumu böyle takdir edip “bu işi ancak sen yaparsın” diyerek gazı verip köşelerine çekilip beklemeye başladılar. Kemerin küçük Obaması da bu gaz ile her şey benim felsefesi ile yanına sopacı ve değnekçilerini de alarak bildiğini okumaya başladı. Üst akılın güya kendisini izlemek ve denetlemek için gönderdiği organizatörleri de yedek yönetimindeki cemaatçinin dolduruşları sayesinde kafalayarak ilk icraat olarak öyle ya da böyle bir takım faaliyetleri ile hizmet yapmaya çalışan Büyükşehir Belediyesinin kemer koordinatörünün kahramanlığını sona erdirdi.

Bu yöndeki girişimlerini ve eski emniyetçi organizatörü ikna çabalarını biz gerçekten de Kahraman şahsın bu işi yapamadığı, hizmetleri yerine getiremediği, daha da açıkçası işi beceremediği düşüncesi doğrultusunda yaptığını zannediyorduk. Özellikle de işe alımlarda beraber altına imza atmalarına rağmen imzasını unutup, benim haberim olmadan adamları işe alıyor intibaı vererek algı operasyonu ile koordinatörü itibarsızlaştırma çaba ve gayretlerini üst kademeye de yutturmasına neredeyse herkes inanmıştı. Ancak işin aslının öyle olmadığı ortaya çıktı. Kemerin Küçük obamalığına layık görüldüğü gün yanında olan ve temayül yoklamalarında olduğu gibi anketlerde de önde çıkmasına rağmen, koordinatörlük sözü verilerek kendisine kenarda KAL denilen eski belediye başkanının da neden bu güne kadar görevlendirilmediğini yeni yeni anlayabildik. Aklınca her birimin başkanlığına kendisini layık gören, üye olduğu dernek, vakıf şubesi, ticari şirket, su birliği, muhtarlık, belediye meclis üyeliği ne makam var ise talip olan küçük Obama bu sefer de İstifa ettirmeyi becerdiği Koordinatörün yerine göz dikmişmiş. Bu konudaki talebini de üst akıla iletmiş durumda. Bu talebine ilişkin mitolojik bir hikaye de uydurulmuş ve Kemere pompalanmış durumda. Neymiş efendim, Koordinatörlüğe ötede beride gezen adan yerine DURAN adam gelmeli, olmazsa de ben olmalıyım diyerek İldeki başkanının masasına yumruğunu vurmuşmuş. Bu hikayeye de inananların sayısı az buz değil hani. Adam her yere başkan olacak ya, buraya da ben olayım, çilingirlik kazancım az geliyor, hiç olmazsa bu işten de beşbin lirayı çebime koyuvereyim de obamalık bedavaya olmasın düşüncesini dile getirivermiş. Haaa bunun kılıfı da hazır. Neymiş efendim, obamalık makamının paraya gereksinimi var imiş. Vallahi pes doğrusu. Üst yönetimin adamı obamalığa seçerken tek düşüncesi partiye iahnet etmeyen bir kişi olması felsefesi idi. Ancak kazın ayağı hiç de öyle olmadı. Bu günden 2019 planları yaparak Kemerin büyük obamalığı düşüncesi ile hareket ederek yönetim kuruluna aldığı adamların dörtte üçünü küstüren, yönetim kurulu toplantılarına üst aklın kızmasından korkan adamların katılması ile ancak toplantı yeter sayısını sağlayabilen, toplantılara hiç katılmayan üyeleri var göstererek kararlar alan ve büyük obamalık seçimine önünde daha 3 yıl olan adama bu gömleğin öçok dar geleceği herkesin malumu.

Kimse kusura bakmayacak arkadaş. Reisin davası büyük dava. Böyle küçük işlerle küçük obamalıktan büyük obamalığa sıçramak öyle basit değil. Siyaset muhtarlık da değil, dernek başkanlığı da değil, vakıf yönetim kurulu başkanlığı da değil, şirket patronluğu da değil. Altıncı şart olan haddini bilmeyi de öğretiverirler.

Ay ışığının bütün karanlıkları aydınlatması dileği ile……

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle