Hoşgeldiniz  

FUAR VE ANITKABİR

SEMİH KÖKEN | 12 Mart 2017 | Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

ITB Berlin, bu yıl 51’inci defa kapılarını araladı. Yarım asırlık dev turizm organizasyonu özellikle bu yıl bizler adına büyük bir önem taşıyordu.

Sektör adına yaşanan tüm olumsuzlukların ardından bir umut kapısı olarak da algılanabilecek olan Berlin fuarına sektör temsilcilerinin özellikle bu yıl daha büyük bir heyecan ve titizlik içinde hazırlandıklarının altını çizmem gerekiyor.

Fuar binasının çevresi ve içi Antalya ağırlıklı otel ve özellikle Türk Hava Yolları’nın görselleri ile donatılmış olduğunu gördük. Bunun yanında içeri girdiğimizde 3500 metrekarelik çok muhteşem bir Türk holüne girdik ve göğsümüz kabardı ama bir süre sonra bu gururumuz kızgınlık içine girdi.

Çünkü o kadar büyük bir alanda Kemer isminin olmayışı benim gibi Kemere gönül veren turizmcileri üzdü. Konu hakkında bilgi almak isteğimiz Turizm Bakanlığı Tanıtım Daire başkanı beyefendinin cevabı ise bir hayli düşündürücüydü.

“UNUTULMUŞ” diyerek savsaklanacak bir ilçe değildir Kemer beyefendiler. Bunun cevabını elbet birileri çıkar verir diye düşünüyorum.

Uluslararası 2017 ITB Berlin Turizm Fuarı’nın ikinci gününden izlenimlerim …….

Turlzmciler tedirgin ve endişeli,Karşılıklı anlayış ve işbirliğinin artırılmasına yönelik beklentiler çok yüksek, insanlar birbirlerinin ağzından çıkacak güzel ve iyi haberlere bakıyor,

Politik tesirlerin etkisi altında kalmadan geçmiş yıllarda olduğu gibi 2017 yılında da tur operatörleriyle, çeşitli mecralarda birlikte tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini arttırarak devam etmek son derece önemli, bu sene Berlin’de geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında tanıtım faaliyetleri çok zayıf,

“Turizm her konuda olduğu gibi iyi oluyor dedikçe iyi olan, potansiyeli artan, kötü gidiyor dedikçe de kötü giden bir sektör olduğundan; (iyi düşünelim iyi olsun felsefesinin benimsenmesi ve uygulanması) (kötü olacak battık, bittik,mahvolduk demenin anlamı ve faydası yok)

Turizm ilişkilerinde algının çok önemli bir rolü var. Çünkü son zamanlarda bu algı süreçlerini bulandırmak isteyen bir takım filtrasyonlar, sızmalar her iki ülke medyasında da çok net bir şekilde görülüyor. Buna karşı, bu bozguncu etkenlere karşı her iki ülkedeki ana akım medyanın da çok dikkatli olması gerekiyor.Bu her iki ülkenin yararına olur” Toplumları zedeleyici haberlerden kaçınılmalı,

Edindiğim bilgi ve tespitlere göre; Almanya’da insanlar basındaki olumsuz haberlerden haliyle etkileniyor ancak dörtte üçü çıkan haberlerin doğruluğuna tam inanmıyor. Dolayısıyla siyasilerin siyaset yapma şekillerinden toplumların etkilenmemesi için çaba gösterilmeli….

Sonuç olarak; çok çalışmalıyız ve doğru kararlar almada etkin rol almalıyız. dedi.

Almanya pazarında olmayan kemerin ismini bir yana bırakalım,geçen sene gelen dört milyon turisttin yarısına bile razıyız demek  sanırım en iyi anlatım biçimi olacaktır.

Şimdi bu hafta Salı günü Moskova Turizm Fuarı başlıyor Kemer için çok önemli bir Pazar olan Rus turizmi bu fuarda şekil alacak ve önümüzü görmemize sebep olacaktır.

Bunun önemini bilen Kemer Belediyesi ve Ketav /Ketop Moskova Turizm Fuarına büyük bir sıtantla katılıyor.

Ancak üzücü olan bir şey var ki Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün O HAL’den dolayı yurt dışına çıkış izni verilmemesidir.

Oysaki Rusya’da çok popiler olan Mustafa Gül ismi olmaması büyük ayıptır.

Çünkü düşürülen Rus uçağından sonra Mustafa Gül’un yaptığı çıkış dünyada trendy – topik olarak birinci haber olmuş Ruslar tarafından büyük takdir almıştı. Bu fuarda en büyük arzumuz son dakikada olsa Sayın Gül’ü görmek olacaktır.

Hazır Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’den bahsetmişken biraz daha devam edelim.

Biz Berlin fuarında turizm ile uğraşırken yine bir ilke imza atan Başkan Gül 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde aslanlı yolda Kemerli kadınlarla Atamızın huzuruna çıkması bizler içinde büyük övünç kaynağı olmuştur.

Bugüne kadar kimsenin düşünmediğini kimsenin yapmadığını yapan ilk ve tek Belediye Başkanı sıfatı verilen Mustafa Gül’ü şahsım ve Kemer adına tebrik ediyorum.

Ayışığının tüm karanlıkları aydınlatması dileyiğ le

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle