Hoşgeldiniz  

FIRILDAKLIK SANATI

SEMİH KÖKEN | 19 Temmuz 2018 | Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

Haklıdan değil de güçlüden yana olanlar, korkak ve kaypak olurlar.Güç merkezi değiştikçe döner, sonunda fırıldak olurlar.Kelime anlamıyla fırıldak, düşüncesini sürekli değiştiren, sözünden dönen kimse için kullanılan bir sıfattır.Fırıldaklık sanatı İlkelerin, ideallerin peşinde koşan, zamana ve zemine göre yer değiştirmeyen kişiler “idealist ruhlu” insanlar olarak her devirde farklı fikir ve gruptaki insanlar tarafından dahi saygıyla anılmalarına karşın, belli bir makam veya yer elde edebilmek uğruna zamana ve zemine göre bukalemunvari renk değiştiren, menfaat için ilke ve ideallerini hiçe sayan, makam sahibi olabilmek adına mefkuresini ve düşüncelerini, dostlarını, dava arkadaşlarını ve partisini satabilen “fırıldak ruhlu” insanlar hiçbir zaman güven telkin etmemiş ve daima toplum tarafından dışlanmışlardır.
İdeal toplum-fırıldak toplum.
Bugün toplum olarak yaşadığımız sorunların temelinde de idealist ruha sahip insanlarımızın sayısının azlığı yatmaktadır. Toplumu meydana getiren fertler idealist ruha sahip insanlardan oluşursa o toplum o ölçüde ideal toplum, fırıldak ruha sahip insanlardan oluşursa da o toplum o ölçüde fırıldak toplumdur.Toplumları çürüten, içten içe bitiren de ideallerinden uzaklaşmış, rüzgarın önündeki yaprak gibi menfaati neredeyse oraya sürüklenen, menfaati için her şeye eyvallah eden fırıldak ruhlu insanların toplumda söz sahibi haline gelmesidir. Bir kasanın içindeki bir kurtlu elmanın tüm kasadaki sağlam elmaları çürütmesi gibi, bu tür insanlar toplum için en tehlikeli olanlardır. Dikkat edilmediği ve gerekli önlem alınmadığı takdirde bünyeye sinsice giren mikrop gibi vücudu esir alması da ihtimal dahilindedir. Maalesef ki bu tür fırıldakları toplumu şekillendiren en önemli mekanizma olan siyaset-politikada görmekteyiz.
Bakıyorsunuz ki bu fırıldak insanlar, bir gün MHP’li, bir gün CHP’li, bir gün AKP’li vs. Bu şekilde devam edip gidiyor.Zamana ve mekana göre yer ve şekil değiştiren fırıldaklara güvenilebilir mi? Elbette ki hayır. Bugün bir başkasını satan yarın seni de satar. O halde bu habis ruhu, bu fırıldağı bünyeye asla sokmamalıdır. Zaten bu fırıldaklar toplumda hüsnü kabul görmedikleri gibi bunlara sahip çıkanlar da zaman içinde yanlış yaptıklarını acı tecrübelerle anlamaktadırlar.
Kemere olayın boyutunu düşünürsek kemer gerçekten de tam bir tipik Akdeniz Fırıldak ilçelerinden biridir. Bir bakın çevrenize iki dakika düşünün kimler gelir aklınıza Mesela gözleri halı satmaktan fırıldayan Esas oğlan , 100 bin doları alıp kıvıran ihtiyar delikanlı , öküzün küçüğü dananın büyüğü , malum abla kardeş gibi dün tükürdüğünü bu gün yalayan o kadar vardır ki şimdilik bunlar aklıma gelenler…Ama yukarıda da yazdığım gibi herkesin derdi aynı menfaat ve çıkar ..Bitermi bitmez..Çünkü Ranttın olduğu her yer de bu tip fırıldaklar olaçaktır.İdealist insana olan ihtiyacımız, ekmek suya olan ihtiyacımızdan az değildir.
Ayışığının tüm karanlıkları aydınlatması dileyiğle..

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle