Hoşgeldiniz  

DENEME TAHTASIMI

SEMİH KÖKEN | 02 Mayıs 2017 | Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

Başladı başlıyor derken nihayet Bir Mayısı gördük ve Kemer hareketlenmeye başladı. Oteller %50 ye yakın doluluk oranlarını yakalamaya başladı. Başladı ancak fiyatlar yerlerde sürünüyor.
Öyle ki Belek bölgesinde 1.sınıf geceleme fiyatları 50 Doların üzerinde iken Kemer de birkaç otel dışında bu fiyatlar 30 doları bile aşamıyor.
Geçen sene ki krizi düşündüğümüzde buna da şükür deyip oturmaktan başka çare gelmiyor ve turist geldi diye seviniyoruz. Hazır turistti bulmuşken yapılmaması gereken birçok şeyi de sanki kasıtlı gibi yapmaya devam ediyoruz.
Bunlardan en önemsi valiliğin yaptığı içki yasağı açıklaması oldu.
Talihsiz bir şekilde yapılan bu açıklama aslında gayet normal ve uygulanabilir bir açıklama iken amacı dışına çıkartılıp çarpıtıldı ve yanlış anlamaya sebep oldu. Neyse ki sorumlu kişiler daha detaylı açıklamalar yaparak bu olayı yumuşattılar. Ve içki yasağını nasıl ve nerelerde uygulanacağı konusunda daha da açıklayıcı bilgiler verdiler.
Gelelim ikinci ve en önemli konuya, sosyal medyada bitmeyen aşk diyerek adlandırılan Kemer Antalya karayolu bölünmüş yol çalışması bitti bitiyor derken yeniden başladı. Turizmcilerin ısrarlı çıkışlarına karşı yine söz dinlemeyen kara yolları, yaptı yapacağını ve ikinci etap çalışmalarını sezon açılırken başladı.
1 Mayıs da bitirileceği konusunda söz verilmesine karşın yol çalışmasının bir ay süreceği dile getiriliyor yani bu çileyi bir ay daha çekmek zorundayız.
Bu köşe yazısını yazarken aklıma deli, deli sorular gelmiyor değil acaba Manavgat ve Belek bölgesi karayolları ile iş birliği yaparak Kemer’in rızkını kesiyor demekten kendimi alamıyorum.
Neyse ki bu sadece bir düşünce umarım ötesi değildir.
Yukarıda yazdığım gibi turist geldi demişken en yapılmaması gereken üçüncü ve en vahim olay ise gerçekten içinden çıkılır gibi değil.
Bir tarafta Emniyet Müdürlüğünün uygulaması bir tarafta ise Kemer’in eğlence hayatı, çünkü geçtiğimiz hafta yayınlanan bir bildiri ile disko ve barların bulunduğu Deniz Caddesi akşam 22.00 ile sabah 05.00 arasında güvenlik gerekçesi ile trafiğe kapatılıyor.
Emniyete göre bombalı araç ve güvenlik unsurları ile personel azlığı gerekçe gösterilirken, disko ve bar sahipleri ise bu olayın tamamen amacından saptırıldığını ”Madem böyle bir uygulama yapılacak Kemer girişlerinin de trafiğe Kapatılması”nın altını çizerek bu uygulamanın bir an önce kaldırılmasını istiyorlar.
Çünkü İstanbul’un en ünlü barların ve diskoların önünde bile böyle bir uygulama yok iken Kemer’de bu uygulamanın yapılması eğlence ve turizme yapılmış büyük bir darbedir diyerek söylentiler ayyuka çıkmaya başlıyor.
Olayın diğer tarafı olan Kaymakamlığın bu uygulamanın deneme sabasında olduğu ilerde devam edip etmeyeceği konusunda daha açıklayıcı bilgiler verileceği söylense de artık Kemer’in deneme tahtası sahasından çıkarılmasını istiyoruz.
Bu konuyu şimdilik askıya alıp esas manşet olan haberimiz hakkındı birkaç şey yazmadan geçemiyorum.
Elinde tespihi ile racon kesen bu zatı muhtereme inanıyorum ki, Antalya Büyük Belediye Başkanı Menderes Türel gerekeni yapacaktır.
Arkasında ki isimleri de seve, seve kamuoyu ile paylaşmaya hazır olduğumu bu satırlardan bildiririm.
Ayışığının tüm karanlıkları aydınlatması dileğiyle….

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle