Hoşgeldiniz  

BİRİ KADINLAR GÜNÜ MÜ DEDİ ?

SEZEN TURHAN | 12 Mart 2021 | Yazarlar


SEZEN TURHAN
sturhan016@gmail.com

Kadınlarrr   bir 8 Mart’ı daha kadın cinayetlerinin son bulması istihdam eğitim sosyal hayat konularında eşitliğin sağlanması talepleri ile maalesef kutluyorlar..

8 Mart Dünya kadınlar günü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadın kazanımlarının olduğu ve cinsiyet eşitliğin çağrısının yapıldığı gün olarak kutlanmaya devam ediyor ve ne yazik ki yine Türkiye bu yılda kadın hakları cinsiyet eşitliği konusunda iç açıcı bir tablo sergileyemiyor..

Üzülerek söyluyorum ki 2020 cinsiyet eşitliği tablosunda Türkiye 153 ülkeden 130. Sırada bulunuyor ve buna erkekler tarafından öldürülen kadınlara yönelik cinayetlerde ekleniyor..

Şiddete karşı yardım arayan kadınlarımız için kurulan kadın cinayetlerini durduracağız platformu mor çatı vakfı gibi birçok kurum özenle çalışmalarına devam ederken ülkemizde durum ne yazık ki bundan ibaret.!

Hemen hemen her gün duymaya başladığımız kadın cinayetleri ölmesin sürünsün diyenler bedeninde ruhunda korkunç izler bırakan eşleri sevgilileri yetmedi evlatlarına annelere babalara da bu korkunç dramı yaşatan nam-ı diğer erkekler içinde bulunduğun kıskançlık aşağılık kompleksi benimdir bana aittir diyerek kendinizce sadece bedenini  tapulaştırmaya çalıştığınız kadınlardan bi çekin elinizi korkunç zihniyetinizi..

Bizler görmekten izlemekten yorulduk usandık bıktık hangi kadınımıza kızımıza evlada, ana babaya üzüleceğimizi şaşırdık çekin o kirli kompleksli beyinlerinizi ellerinizi..

Şimdiki bahaneleriniz ben yapmadım kendisi bilmem kaçıncı kattan atladı mı olacak velev ki atladı neler yaptınız ne canına tak etti hangi cinsel baskınızdan midesi bulandı da yaptı??

Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye yönelik Avrupa konseyi sözleşmesi olan İSTANBUL SÖZLEŞMESİ 2014 yılında yürürlüğe girmiş ancak maalesef bazı muhafazakar kesimin de toplum yapısına tehdit oluşturması gerekçesiyle eleştirilerin hedefinde olmakta..

Sözleşmeye verilen tepkilerin temelinde erkek egemen kadın düşmanı zihniyetlerin destek verdiği bir azınlık (demek istiyorum ) bulunuyor.

Şiddet mağduru kadınlara gelince çok yüksek kısmının ekonomik bağımsızlığı olmayan erkek eline tabiri caizse bakan hemcinslerimiz oluşturuyor;o nedenledir ki ekonomik bağımsızlık güçlenmenin kimseye boyun eğmemenin anahtarı..

5 yıl önce acımasızca öldürülen Özgecan ne çabuk unutuldu ardından iki bine yakın kadın cinayetlere kurban gitti çocukları annesiz kaldı yaşadıkları psikolojik ruhsal travmalar çabası.?

Şimdi kim bana açıklayacak Emine Bulut cinayetinde annesi gözlerinin önünde katledilen 10 yaşındaki kız çocuğu  F.B nin içinde bulunduğu durumu ve de hayatı boyunca yaşayacağı korkuları acıları..?

Oysaki kadının en büyük düşmanı bazen kadın bile olabiliyor iken..

O zaman Kadınlar günümüz Kutlu olsun

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR…

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle