Hoşgeldiniz  

Yunanistan katılım konusunda kararlı

Semih Köken | 29 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Yunanistan Helenistik Bitki Materyalleri İhracatçıları Birliği (HEPMEA) Onursal Başkanı NikosThymakis, EXPO 2016 Antalya’nın çok etkileyici bir proje olduğunu ve mutlaka bu proje içerisinde yer almak istediklerini söyledi.

Yunanistan Helenistik Bitki Materyalleri İhracatçıları Birliği (HEPMEA) Onursal Başkanı NikosThymakis ve Birliğin Türkiye Danışmanı Mehmet Dükkancı, Yunanistan’ın EXPO 2016 Antalya’ya katılımını görüşmek üzere bin 121 dönümlük sergi alanında görüşmelerde bulundu.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez’in başkanlık ettiği toplantıda, Yunanistan Heyeti’ne ajansın yapısı, faaliyetleri ve alandaki çalışmalar anlatıldı. Thymakisde Yunanistan’ın alanda kurmak istediği Yunanistan Bahçe Projesinin sunumunu gerçekleştirdi.

 yunanistan+ziyareti+(2) yunanistan+ziyareti+(1) yunanistan+ziyareti+(4) yunanistan+ziyareti+(3)

“SONUCUN MUHTEŞEM OLACAĞINA İNANIYORUM”

EXPO 2016 Antalya hakkındaki görüşlerini paylaşan NikosThymakis, “2011 yılından beri projeyi yakından takip ediyorum. Bir Antalya ziyaretim sırasında bu mekânı görme fırsatım oldu. O günden bu güne çok ciddi bir mesafe alınmış. Çok güzel bir proje gördüm. Çok hızlı ilerlediğinizi gördüm. Sonucun da muhteşem olacağına inanıyorum” dedi.

Yunanistan’da yaşanan ekonomik krize rağmen EXPO 2016 Antalya’ya mutlaka katılmak istediklerini dile getiren Thymakis, bir kızıldereli sözünü hatırlatarak; “Tepeye çıkmak için önce ilk adımı atman lazım. Biz bugün burada ilk adımı atıyoruz. Katılım konusunda çok ciddi bir hevesimiz var. Yunanistan’da bugünlerde kriz olmasına rağmen, ülkenin gelişmesini isteyen iç güçler var. Biz bu iç güçlerden büyük bir destek ve güç alıyoruz. Çok güzel bir Yunanistan katılımı gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

ÇOCUKLARA EĞİTİM BAHÇESİ

Konuşmasını “Bir komşu olarak burada mutlaka olmamız gerekiyor” sözleriyle sürdüren NikosThymakis, EXPO 2016 Antalya’da kalıcı bir Yunan bahçesi kurmayı arzuladıklarını söyledi. Helenistik Bitki Materyalleri İhracatçıları Birliği’nin kuruluş amaçlarından birinin de yeşille ve çevreyle ilgili konularda çocukların gelişimine katkı sağlamak olduğunun altını çizen Thymakis sözlerini şöyle konuştu: “Burası medeniyetlerin buluşma noktası. Alana kurmayı planladığımız ve Arşimet’in salyangozu fikrinden yola çıkarak hazırladığımız Helenistik Bahçe’nin çocukların medeniyeti öğrenmesine katkı sağlayacak bir eğitim bahçesi niteliğinde olacağına inanıyoruz”.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez de komşu Yunanistan’ın EXPO 2016 Antalya’ya katılımını son derece önemsediklerini belirterek, “Thymakis tarafından sunulan bahçenin bir an önce alanda hayata geçirilmesini istiyoruz. Yunanistan’ın EXPO 2016 Antalya’ya katılımı hususunda üzerimize düşen bir görev varsa yapmaya hazırız” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle