Hoşgeldiniz  

Yörüklerin Duaları Somaİçin

SEMİH KÖKEN | 19 Mayıs 2014 | Yaşam A- A+

AW093328

AW093328
Yörüklerin duaları Soma için Antalya’da 21’ncisi düzenlenen ‘Yörük-Türkmen Şöleni’nde Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen maden ocağı kazasında hayatını kaybeden madenciler için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Bu yıl 21’ncisi düzenlenen ‘Yörük-Türkmen Şöleni geçtiğimiz gün Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen maden ocağı kazası nedeniyle eğlence kısmı iptal edilerek hayatını kaybeden madenciler için Mevlid-i Şerif okutuldu. Her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir katılımla gerçekleştirilen ’21’nci Yörük – Türkmen Şöleni’ Antalya’nın Döşemealtı İlçesi Düzlerçamı’nda yapıldı. Bu yıl ki şölen Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen maden ocağı kazası nedeniyle hayatını kaybedenler için Mevlid-i Şerif okutuldu eğlence bölümü ise iptal edildi.

DUALAR OKUNDU
Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, binlerce Yörük ve çok sayıda misafir Soma’da hayatını kaybeden madencilere dua etti.
21’nci Yörük-Türkmen Şöleni’ne ev sahipliği yapan Döşemealtı Belediyesi, misafirler için kıl çadırı kurup içecek ikramında bulundu. Belediye Başkanı Turgay Genç, ”Çadırdan dünyaya yayılan ve çok özel bir medeniyeti temsil eden geleneksel Yörük-Türkmen Şöleni’ni düzenleyen, katılan ve Soma’da hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize dualarıyla rahmet okuyan herkese teşekkür ederim” dedi.
Belediye Başkanı Turgay Genç, geleneksel Yörük kıyafeti giymiş minik bir kız çocuğuyla fotoğraf çektirdi. Çok sayıda Yörük de şölene Yörük kıyafetleriyle geldi. Onlarca kıl çadırı kuruldu, gözlemeler açıldı ve ikramlar yapıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle