Hoşgeldiniz  

Yörük Şöleninde, Soma İçin Mevlit Okunacak

SEMİH KÖKEN | 15 Mayıs 2014 | Yaşam A- A+

Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, bu yıl 21.’si düzenlenecek olan Yörük-Türkmen Şöleni’nde, Soma’da yaşanan maden ocağı kazası nedeniyle eğlence etkinliklerinin düzenlenmeyeceğini, onun yerine Mevlid-i Şerif okunacağını bildirdi.

Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Duman, önümüzdeki Pazar günü Düzler Çamı’nda gerçekleştirilecek olan 21. Yörük Türkmen Şöleni Etkinlikleri öncesi basın mensuplarıyla Yörükler Parkı’nda düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yemekte konuşan dernek başkanı Abdullah Duman, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağı kazasında yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Yörükler Derneği’nin 20’nci yılını geride bıraktığını dile getiren Duman, “Bu kutlu yürüyüşe; Yörükler, Türk milletinin devletiyle milletiyle bölünmez bütünlüğünün teminat ve garantisi olarak, kendi derneklerini kurdular, sloganıyla çıktık. Eylem ve söylemlerimizde provokasyona gelmeden, bu topraklarda yaşayan insanların kardeşliğine, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı, Türk- İslam coğrafyasının sancağı diyebileceğimiz devletimizin bekası için olmuştur. Yörük- Türkmen hareketi ideolojik takıntı ve Partizan düşüncelerin dışında bir duruşla, bir araya gelmez denilen insanları bir raya getirmiştir” dedi.

’18 Mayıs Pazar günü 21’inci Yörük Türkmen Şöleni’ni yapacaktık’,diyen Başkan Duman,”Şölenimiz Sazlı, sözlü olsa da temalıdır. İşlediğimiz tema, toplumumuzu geçmişe götürmüş, geleceğimize ışık tutmuştur. Ama buz kez, Soma’ya düşen ateş, bütün Türkiye’yi yaktı. Bizler de bu acıya ortak olmak ve bu toprakları bize yurt yapan ecdadımızın aziz hatıraları ve onların ruhaniyetleri için programımıza Mevlid-i Şerif okutarak devam etmeyi uygun bulduk” diye konuştu.

Duman, programın 11.00’de Mevlid-i Şerif okunmasıyla başlayacağını, ardından Yörük beyliği töreni ile son bulacağını kaydetti.

Programa 2014 Antalya Yörük Beyi Osman Gülmez de katıldı. – Antalya

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle